perjantai 21. heinäkuuta 2017

Kiva ja edullinen viherkasvi ikeasta

Meillä teinikin on tykästynyt viherkasveihin ja taannoiselta Helsingin reissulta tarttui yksi iso viherkasvi mukaan. Kasvi löytyi edullisesti Ikeasta, samoin kori. Kasvin nimi on reunustraakkipuu, jota pitäisi kastella säästeliäästi. Siinäpä onkin meille työmaata pitää vehka hengissä.


Jos jollain on vinkkejä kyseisen kasvin hoitoon, otamme mielellämme ne vastaan :)

9 kommenttia:

 1. Ihana kasvi, Ikeasta löytyy usein kivoja kasveja ja hinta laatu suhde kyllä kohtaa :) Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Meiltä löytyy joka nurkasta joku viherkasvi, mutta näitä isompia puita en ikinä oo raaskinu ostaa.. Ehkä ens kerralla jätetään monet pienemmät kauppaan ja santsataan yhteen isoon. Mä vaan niin pelkään myös sitä että saan tapettua puun heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kans sama homma, että henki meinaa noilta kasveilta lähteä. Onneksi ikeassa on noita edullisempia kasveja joita raaskii ostaa.

   Poista
 3. Kävin tänään myös Ikeassa, ja kovin olisi tehnyt mieli jokin viherkasvi ostaa. Jäi sitten vielä kauppaaan, kun olin bussilla liikenteessä. :)

  VastaaPoista
 4. No onpas kiva! Mulla on just etsinnässä joku tuollainen hiukan isompi, joka näyttäisi kivalta lattialla. Ihana muuten tuo seinä! Aivan huikea.

  VastaaPoista
 5. Reunustraakkipuusta ei ole kokemusta, mutta ikean kasveista on. Sieltä on ostettu kaktuksia ja rahapuu vastikään, jotka menivät pian huonoon kuntoon (en ole tumpelo kasvien kanssa joten ihmettelin vähän), jolloin salapoliisityön ja suurennuslasin avulla huomasin että kaikissa ikeasta ostetuissa kasveissa oli tuholaishyönteisiä. Kaktuksissa punapunkkia (vaikeasti häädettävä, vahva myrkky tappaa usein myös kasvin) ja rahapuussa vielä tunnistamaton, pieni vaalea kirvan ja toukan välimuoto. Kaktukset jouduin heittämään pois ettei punkit leviäisi kaikkiin kasveihini, rahapuun pesin juurineen päivineen ja toivon että se selviytyy. Suosittelisin siis tarkkailemaan uutta reunustraakkipuutasi tarkkaan, jos siinäkin on ikäviä salamatkustajia. Mitä aikaisemmin ne huomataan, sitä helpompi niistä on päästä eroon :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...