maanantai 19. kesäkuuta 2017

Terassin kesäpäivitys

Takapihan terassikin päivittyi kesään uusien kukkien myötä. Kuten aikaisemmin kerroin, meillä on ongelmana muurahaiset, jotka pesiytyvät kukkaruukkuihin, jos ruukut on terassilla. Tänä kesänä en laita ollenkaan ruukkukukkia vaan hain puutarhalta kaksi amppelipelargoniaa.


Terassin edessä oleviin valkoisiin istutuslaatikoihin on tarkoitus istuttaa vielä samettiruusuja ja astereita. Seinällä oleviin betoniamppeleihin laitoin markettoja.  Löysin viikonloppuna vihdoin hieman kesäkukkiakin maljakkoon, mutta oman pihan lupiinit eivät vielä ole valmiita.


Löysin terassin sohvalle uusia kivoja tyynyjä jyskin alesta. Niiden esittely jää seuraavaan kertaan, samoin esittelen terassin sisustusta samalla vähän tarkemmin. 

Kivaa viikkoa!

13 kommenttia:

 1. Hei, kanelia ripottelet muurahaisten kulkureiteille ja välillä sateen jälkeen uudelleen, minulla loppui eilen kaneli, mutta loppui muurahaisetkin.

  VastaaPoista
 2. Hei mistä tuo teidän uima-allas on? Tähän kotiin se ei vielä ole ajankohtainen, mutta ensi kotiin sitten. 😊

  VastaaPoista
 3. Allastarvikkeet on tilattu uimari.net verkkokaupasta. Olen kirjoittanut postauksia uima-altaan rakentamisesta ja hoidosta ym. Kaikki uima-allas postaukset löytyy kun haet tuolta tunnistepilvestä oikeasta reunasta tunnisteen uima-allas.

  VastaaPoista
 4. Aina ihailen tuota teidän uima-allasta. Meille haluaisin myös, ja toinen mitä haaveilen on pihasauna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uima-allas on kyllä ihan kiva, varsinkin lapset tykkää :) Itse odotan innolla pihasaunan valmistumista.

   Poista
 5. Ihana terassi ja piha teillä!
  Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Teillä on niin kaunis piha ❤️ Meillä katosi murkut entisestä vuokra-asunnosta ja pihalta jollain biomyrkyllä (onko oikeasti bio...?), jota haettiin rautakaupasta. Suihkuteltiin sitä tontin reunalle ja kivetyksen viereen. Katosivat kuin tuhka tuuleen. Olette varmaan kokeilleet jo vaikka mitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, ollaan kokeiltu kaikki konstit mitä google tarjoaa, mutta mikään ei ole auttanut :(

   Poista
 7. Terveisiä Lohjalta, Suomen muurahaispääpaikkakunnalta😆 Valitettavasti myrkky on ainoa joka tepsii oikeasti. Baygon tai Raid pulveria joko murkkujen kulkureiteille tai siihen purkkiin tai kasvatuslaatikkoon. Joitakin jauheita voi myös sekoittaa kasteluveteen. Kyllä hiljenee kuhina ja kukat saavat rauhassa kasvaa. Varsinkin muurhaisten häälentokautena pidän aina purkin valmiina. Olen kaikenlaisia myrkkyjä vastaan ehdottomasti, mutta jossain vaiheessa pitää nostaa kädet pystyyn. Esim kun muurahaiset valtaavat koko talon ja ryhtyvät tekemään kekoa vaatehuoneen nurkkaan! Toinen vaihtoehto on tietysti ettei laita kesäkukkia ja antaa muurahaisten vaellella rauhassa, mutta se onkin toisenlaisen blogin asiaa. Mukavaa kesää kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ollaan tosiaan kokeiltu baygonit ja raidit, jauheena ja nestemäisenä ja kaikki mahdolliset mitä google tarjoaa. Lisäksi olen käyttänyt litran (tiiviste) myrkkyä jota myydään vain maanviljelijöille, mutta sekään ei auta. Toki murkut kuolee aineen kosketuksesta, mutta eipä se auta kun täällä meidän plantaasilla niitä asuu ihan joka paikassa. Aina tulee uusia.

   Poista
 8. Hei, kysyisin talon ulkoseinän värien (v.harmaa + t.harmaa ylälaudat + valkoinen?) värikoodeja ja onko kyseessä Teknoksen värit? Rakennusprojekti edessä ja mieltimme tulevan puutalon väriä...teidän oli rauhallinen ja harmooninen, suurkiitos näin etukäteen :)
  P.S. olisiko mahdollista saada vastaus s-pstiini: nzarat55@hotmail.com

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...