lauantai 4. maaliskuuta 2017

Diy / Itsetehtyä taidetta silkkipaperilla maalaten

Tässä tulee niin helppo "maalausvinkki" että tämä onnistuu jokaiselta. Kyseessä on silkkipaperimaalaus, jossa väri teokseen saadaan silkkipaperista.


Taulun pohjana on canvaspohja, mutta tavallinenkin paperi käy ja valmiin teoksen voi kehystää. Taulun tekemiseen tarvitaan pohjan/paperin lisäksi erivärisiä silkkipapereita ja vettä. Sumutinpullo on hyvä apu, koska sillä saa sumutettua tasaisen pinnan. Valitse omat lempivärisi silkkipapereista ja mieti millaisia kuvioita teokseen haluat. Tässä minun teoksessa on käytetty silkkipaperiympyröitä. Jos haluat selkeitä kuvioita, käytä vähemmän vettä. Jos taas haluat, että värit leviävät, suihkuttele runsaasti vettä.


Ensin siis sumutetaan paperi tai canvas tasaisen märäksi. Veden levitystä voi auttaa omalla kädellä levittäen, jotta vettä tulee joka paikkaan. Sen jälkeen laita silkkipaperin palat paerille tai canvaspohjan päälle. Suihkuta vielä koko teos märäksi ja anna työn seisoa vähän aikaa. Kun silkkipaperista on alkanut irrota väriä, ota kaikki silkkipaperit varovasti pois. Huomaa, että märästä silkkipaperista lähtee väriä myös sormiin, jotka lähtevät vain kulumalla pois, joten voit suojata kätesi muovihanskoilla. Anna työn kuivua ja ripusta seinälle.

 Inspiroivaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Aika mageen näköinen taulu, ja ihanan keväiset värit irtoo silkkipaperista :) Pitääkin penkoa askartelulaatikko silkkipaprinjämien varalta ni sais itekin jotain keväistä taulua kämppää piristämään.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
 2. Hieno! :) Olispa mulla nudepinkkiä silkkistä...

  VastaaPoista
 3. Tuli kyllä tosi kivan näköinen taulu. Tällä tekniikallahan voisi askarrella ihan pientenkin kanssa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! Voisi myös toteuttaa lapsen kanssa :)

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa, kiitos hullunlailla vinkistä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...