perjantai 18. marraskuuta 2016

Helppo ja nopea mustikka-kauraunelma

Tämä mustikka-kauraunelma on helppo ja nopea tehdä ja vie kyllä kielen mennessään. Mustikka-kauraunelma on näyttävä ja sopii mielestäni sekä ulkonäkönsä että makunsa puolesta talvisiin kattauksiin ja joulupöytään. 


  Meillä tätä tehtiin isänpäivänä teinin toimesta, olivat tehneet tätä koulussa kotitaloustunnilla. Ohje löytyy Kotitaloustaito 7-9 -oppikirjasta.

Mustikka-Kauraunelma 4:lle hengelle

Kauramuru:
30 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta  

Sulata rasva. Anna jäähtyä.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita. 
Levitä kauramuru pellille. Paista uunin ylätasolla 200 asteessa 5-10 min, kunnes kauramuru on kauniin vaaleanruskea. Anna jäähtyä. 

Kerma-rahka:
1 dl kuohukermaa 
1 prk (250g) maitorahkaa
½ dl sokeria 
2 tl vaniliinisokeria

1½ dl mustikoita
1 rkl sokeria 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sokerit. 
Annostele neljään kulhoon tai lasiin puolet kerma-rahkaseoksesta. Laita väliin mustikat ja lisää loput kerma-rahkaseoksesta. Ripottele päällimmäiseksi kauramuru.


Nautinnollista päivää!

10 kommenttia:

  1. Nams! Mun on monesti pitänyt tehdä, mutta aina jäänyt!

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää <3
    Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä - kun otsikossa lukee "helppo ja nopea", on se just minun juttuni - ja vielä se unelmakin - tämä lähtee niin kokeiluun:)
    Hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, sama homma mulla, helppoa sen olla pitää :) Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  4. OI, herkullisen näköistä! Taidankin tehdä viikonloppuna, nam <3

    VastaaPoista
  5. Nam, tätä täytyy kokeilla :)
    Mukavaa viikonloppua ihana.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...