lauantai 10. syyskuuta 2016

Ihana luonto

Kyllä suomen luonto on vaan kaunis. Olimme perheen kanssa alkuviikosta taas pohjoisessa, Rukalla. En saa tarpeekseni upeista vaaramaisemista ja uusista vaellusreiteistä. Tällä kertaa kävimme vaeltamassa Rukan kupeessa olevan Pyhän Jyssäyksen reitin sekä Sallan puolella olevan Kanjonin kurkkauksen. Lisäksi kiipesimme Konttaisen vaaralle. 


Aamuisin Rukatunturin huippua peitti usva ja sitä oli mukava katsella mökin terassilta. Poroja oli paljon ja joka paikkassa. Aamut alkoivat kipuamalla portaat ylös Rukan huipulle, josta oli myös mahtavat maisemat.


Ykkösreitti tällä reissulla oli Kanjonin kurkkaus, joka on Sallan puolella. Reitin pituus oli 6 km ja reitti huipentui kanjonin upeisiin maisemiin. Reitin alkupäässä oli kaunis lampi nimeltään Kirkasvetinen lampi, jonka vesi olikin todella kirkasta. Pinnan alle kaatuneet puut erottuivat selvästi. Lammen rannalla on nuotiopaikka, jossa paistoimme makkaraa ja joimme kahvit.


Lammelle kuului heikkoa kosken kuohuntaa ja jonkin matkaa käveltyämme olimmekin kanjonin reunalla, josta aukenivat käsittämättömän kauniit maisemat.


Jyrkänteen loppuessa saavuimme Savilammen autiotuvalle ja riippusillalle, josta matkaa voi jatkaa karhunkierrokselle.  Reitin loppupäässä oli kaunis järvi, jonka reunaa kuljimme. Harmiksemme ruskaa ei juurikaan ollut eikä taida tänä vuonna noille seuduille tullakaan.

Konttaisen huipulle nouseminen aiheutti puuskutusta ja reidet olivat maitohapoilla. Reitti lähti Konttaisen parkkipaikalta ja vaikka matkaa oli vain 500m, voin sanoa, että nousu oli erittäin jyrkkää ja tiukkaa ylämäkeä. Maisemat huipulta olivat taas aivan uskomattomat. 


Tarkoitus olisi suunnata takaisin Rukalle viimeistään jouluna, kummasti sitä kaipaa tuonne aina vaan uudestaan ja uudestaan. Ja hei, vinkkejä hyvistä vaellusreiteistä saa jättää kommentteihin. 

Ihanaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Kaunis luonto <3 Silmä lepää <3http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia, minulle Ruka onkin "valloittamaton" paikka, pitäisi joskus käydä. Tykätään kiertää luonnonpuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Tuolla on Oulangan luonnonpuisto, jossa on paljon erilaisia reittejä.

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja maisemia. Oli kiva seurata teidän reissua myös instagramin kautta.

  VastaaPoista
 4. Wau mitä kuvia! Kyllä meillä täällä Suomessa on vaan kaunis luonto!

  VastaaPoista
 5. Lappi on kyllä ihana ja sinne on aina mukava palata, oli sitten kesä tai talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kuusamohan ei virallisesti ole lappia, mutta kyllä siellä ihan lappifiilis on :)

   Poista
 6. Ruka ei ole Lappia. Suosittelen sitä oikeaa, vaikkapa Pallaksen, Ylläksen tai Saariselän seutuja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, ruka ei virallisesti taida olla vielä lappia, tosin joidenkin lähteiden mukaan on. Ja Sallahan on jo lapissa, eikä rukalta ole sallan puolelle kuin kivenheitto :)

   Poista
 7. Rakastuin Kuusamoon tammikuun lumilla. Kävimme lumikenkäilemässä ja koskikellumassa, ja kuvasimme Mastonhuipulta upeita auringonlaskuja. Kesällä menimme uudelleen, kävelimme Pienen Karhun kahteen kertaan, Valtavaaran huiputuksen, ja Könkään keinon. Ja sitten vielä pääsin viikoksi Näränkävaaraan lammaspaimeneksi. Luulenpa etten tule koskaan toipumaan tästä vuodesta <3

  Joo ei ole Kuusamo Lappia ei, ja juuri sen takia se on mielestäni kauneinta Suomea :) Lappi on paljon karumpaa, eikä siellä ole sellaista kanjonia kuin tuolla. Ja ne Kitkajoen kosket!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös menetetty sydän kuusamolle. Täytyy tulla tutkimaan blogiasi jos löytyisi uusia käyntivinkkejä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...