sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kierros pihalla

Tälle päivälle suunnittelemamme kuopuksen synttäripippalot siirrettiin ensi viikolle sateen takia. Täällä on ukkostanut ja ollut kovia sadekuuroja. Ensi viikolla pitäisi onneksi olla aurinkoista. Nyt sateen jälkeen paistaa taas aurinko ja kävin pyörimässä pihalla kameran kanssa. Tässä siis teille tuoreita kuvia meidän pihalta. Paljon on vielä kesken ja tekemistä riittää. Mutta tylsäähän se olisi jos ei olisi mitään hommia.


Tässä olen kuvannut uima-altaan terassilta taloon päin eli takapihalla ollaan. Oikealle jää ryteikkö, joka laskee metsän reunaan. Olemme antaneet siellä ruohon kasvaa, sillä tarkoitus on jossakin vaiheessa ajattaa sinne maata ja oikaista mäki. 


Tässä kuvassa talo on selkäni takana. Uima-altaan takana näkyvä valkoinen kolmio on paarmapyydys. Uima-altaalla on auringossa paljon paarmoja, joten katsotaan väheneekö ne tämän pyydyksen myötä. 


Tämä kuva on otettu suurin piirtein samasta paikasta, mutta toiseen suuntaan. Punaisen nuolen kohdalle tulee pihasauna, josta kirjoittelin aikaisemmin täällä. Tällä hetkellä isäntä on raivannut paikkaa ja laajentanut pohjaa, sillä saunasta tuleekin suunniteltua isompi. Sorakuorma tulee lähipäivinä ja puutavara Kannustalolta ensi viikolla. 

Pihasaunan terassi tulee jatkumaan uima-altaan terassiin ja paljun paikka siitryy vielä vähän ja se tullaan upottamaan myös osittain terassiin. Tavoitteena olisi saada ainakin saunan puoli tänä kesänä valmiiksi.


Edessä näkyvä hökkeli on väliaikainen varasto, joka puretaan pois, kun ehditään. Etupihalla autokatoksen yhteydessä on iso lämmin varasto, johon tavarat on tarkoitus siirtää. Jossakin vaiheessa tehdään ehkä myös kylmä pihavarasto. 


Edelleen ollaan uima-altaan terassilla ja vasemalla näkyy pieni kasvimaani ja niiden vieressä pari pensasmustikka-puskaa, joista toisesta näyttäisi tulevan jo marjoja. 


Oikealla puolella näkyy talo ja kasvimaan edessä omenapuita ja etupiha. Isot kasvilaatikot kaipaisivat vähän öljyämistä, näyttää musta väri vähän rapistuneen talven aikana pois. Suunnitelmissa on ensi kesänä laajentaa kasvimaata ja haaveissa olisi saada kasvimaan ympärille pergola.


Nyt ollaan talon nurkalla etupihalla ja edessä näkyy autokatos (joka on sekin vielä vähän kesken). Autokatoksen yhteydessä on mainitsemani lämmin varasto. 


Tänä kesänä olisi tarkoitus vielä rajata nurmikko ja sepeli punaisten nuolien kohdille. Nurmikko ja rikkakasvit karkaa sepelin sekaan ja on kamalan näköistä. 


Autokatoksessa näkyykin vähän pihasaunan ikkunoita, jotka odottelee varastoon kantamista. Havupenkissä on pari kuollutta kasvia, jotka pitäisi kaivaa pois. Autokatoksesta puuttuu vielä koristelistoja, valaistus ja pistorasioita ym. 


Nyt on pyöritty talon ympäri, jos katsotte ensimmäistä kuvaa, siellä näkyy tässä kuvassa näkyvä pyykki/mattoteline. Talon päädyssä on neljäs sisäänkäynti (kaksi oli takapihan terasilla), joka johtaa kodinhoitohuoneeseen. 

Suuri osa tontista on luonnontilassa ja naapurit sen verran etäällä, että meidän pihalle ei toisten pihalta näy. Saadaan siis olla ihan rauhassa :)

Aurinkoista viikkoa jokaiselle!

14 kommenttia:

 1. Miten aiotte rajata nurmikon ajotiestä? Meillä sama asia mietinnässä :)
  t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja. Ollaan mietitty jos vaikka mitä vaihtoehtoa, mutta todennäköisesti päädytään rajaamaan vain painekyllästetyllä laudalla. Myöhemmin siihen voi sitten viritellä laattoja tai muuta rajaksi.

   Poista
 2. Upea talo teillä ja iso piha.
  Osallistu kastehelmi(6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä aivan ihanan iso piha.
  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Kaunista teillä :) Mua kiinnostaisi toi talon sävy. Onko mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talon värit löytyy täältä: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/p/talon-vari.html

   Poista
 5. Ihanalta näyttää! Teidän koti on oikea kesäparatiisi, kun tuollaisen
  omistaa ei sitä varmaan mökkiä kaipaakaan. Ulkoasunsa kuulostaa
  huippu ratkaisulta, jään innolla odottamaan projektin etenemistä.
  Aurinkoista uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Teija <3 Kyllä sitä vaan olisi kiva se mökkikin omistaa :)

   Poista
 6. Pihasauna meillä myös haaveissa, teillä näyttää upealta teidän paikka. Meillä myös aika rauhassa saa olla, mutta naapurit silti lähellä. Tuleeko teidän saunaan makuukammaria tai pukutilaa, mihin mahtuu sänky? Sen tyyppinen haaveissa mihin voisi tarvittaessa majoittaa (anopin) vieraita 😂 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tanja. Saunan yhteyteen tulee saunatupa ja pieni pukuhuone. Täältä voi lukea lisää: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2016/05/suunnitelmissa-pihasauna.html

   Poista
 7. Hei.
  Upea piha!
  Kuinka teillä onnistui sepelin ja nurmen rajaus jälkeenpäin?
  Meillä olisi sama edessä.
  Onko jotain vinkkiä että tulee hyvä? Kaivoitteko vain laudalle uran ja upotitte maahan vai?
  T. Eräs aloittelija pihan laittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa sepelin ja nurmikon rajaus on vielä tekemättä ja vaihtoehtona olemme miettineet joko laudan laittamista maahan tai rajaamista varsinaisella rajaus"nauhalla".

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...