lauantai 30. heinäkuuta 2016

Ihanat unikot

Instagramissa ja Snapchatissa (tunnukseni löytyy someikonien alapuolelta) olenkin jo hehkuttanut näistä keväällä kylvämistäni unikoista, jotka vihdoinkin ovat alkaneet kukkia. Kylvin samoihin ruukkuihin unikkoa ja anemonea. Nyt unikot ovat alkaneet aukaista nuppujaan ja joka aamu niitä on enemmän ja enemmän. 


Harmittavasti kukissa on vaan paljon kirvoja, jotka näkyvät etenkin tässä alimmassa kuvassa. Kaikki vinkit niiden poistoon otetaan vastaan. Annoin kirvoille sumutusmyrkytyksen vesi-tiskiaine-ruokaöljyseoksella, mutta kukat eivät oikein tykänneet siitä. Osa nupuista meni ruskehtaviksi. 

Aurinkoista viikonloppua!


15 kommenttia:

 1. Upean näköisiä ! Kirvoihin en valitettavasti osaa sanoa mitään. Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 2. Unikot ovat kyllä kauniita, mutta melko hentoja kukkia. Olen käyttänyt sellaista BIO KILL ainetta pahimpiin ötökkä-ongelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin etsiä eilen Kärkkäiseltä jotain ainetta, mutta en löytänyt mitään. Taitaa olla muillakin kirvaongelmia. Meillä tuli viime yönä vettä ja pelkäsin miten unikkojen käy, mutta ovat sen verran katoksen alla, että pystyssä ovat vielä :)

   Poista
 3. Kauniit unikot <3 Meillä on ollut tänä vuonna kirvoja marjapensaissa. Niitä on ollut tänä kesänä paljon liikenteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä olen omenapuista ja kirsikkapuista suihkuttanut ihan puutarhaletkulla kirvat pois, mutta unikot on entiset jos alan suihkuttelemaan :D

   Poista
 4. Jos löydät jostain leppäkerttuja, tuo niitä pihalle :-) Siinä yksi kirvasurmakeino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yrittänyt etsiä leppiksiä, mutta vain yksion löytynyt meidän pihalta. Täytyy varmaan toivoa helsingistä tuliaisina :D

   Poista
 5. Ihanat unikot! Voisiko syynä ruskistumiseen olla että mahdollisesti ruiskutit tuota seosta auringonpaisteessa? Olen lukenut ettei mitään myrkkyjä tai tuollaisia itse tehtyjäkään saa ruiskuttaa auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin voi olla, nimittäin ei tullut mieleenkään että ei sais auringossa suihkia. Kiitos, olenpa nyt viisaampi :)

   Poista
 6. Unikot ovat tosi kauniita kukkia.
  Tosi kauniisti olet saanut niitä kasvatettua ym.
  Ihanaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. http://www.bayergarden.fi/Tuotteet/N/Natria%20Hyonteisten%20torjunta-aine%20spray tai Neudorfin vastaava on todettu tänä kesänä oikein toimiviksi :) Kaunis piha sinulla :)

  VastaaPoista
 8. Niin hentoja, niin kauniita :) Mukavaa elokuun alkua sinulle :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...