perjantai 10. kesäkuuta 2016

Jos nyt rakentaisin, mitä tekisin toisin?

Olen saanut useita kyselyitä, olenko tyytyväinen talomme pohjaratkaisuun ja tekisinkö jotain toisin jos nyt rakentaisin. On muutamia asioita, joita tosiaan tekisin toisin. Talomme pohjapiirustus löytyy täältä.Tekninen tila on kodinhoitohuoneessa ja sille tekisin ehdottomasti erillisen, oman tilan. Nyt tekniset laitteet haukkaavat ison tilan kodinhoitohuoneesta eikä meillä ole siellä korkeita kaappeja ollenkaan. Jossakin vaiheessa onkin tarkoitus tehdä siellä pieniä muutoksia niin, että saamme tilaan kunnollisia kaappeja.


Toinen muutos tapahtuisi pesuhuoneessa, jossa meillä on wc-pönttö ja käsienpesuallas. Näiden sijaan tekisin ihan kunnollisen vessan. Pesuhuone on ehkä myös turhan iso, vähempikin neliömäärä riittäisi.

Kolmas muutos olisi eteisen yhteydessä oleva vaatehuone. Sinne saisi lasten harrastusvälineitä, kenkiä ym. Vaatehuoneessa olisi ehdottomasti liukuovi.


Muuten olen ollut ihan tyytyväinen valitsemaamme pohjaratkaisuun. Pidän erityisesti tilavasta keittiöstä, isoista ikkunoista ja tietenkin terassista.
 
Täällä meillä on ollut taas kunnon myrsky. Sähkökatkojen ja kaatuneiden puiden lisäksi meillä meni uima-altaan aita rikki, kun paljun kansi lensi siitä läpi. Siitä huolimatta hymyilyttää, sillä kesälomani alkoi tänään.

Ihanaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Onpa hurja myrsky siellä suunnalla ollut, hui. Tällaiset postaukset ovat mielenkiintoisia ja näistä saa paljon vinkkejä, ihan mahtavaa.

  VastaaPoista
 2. Aika hyvin suunniteltu ensimmäisellä kerralla, kun vain pieniä juttuja pitäisi muuttaa. Ihanan valoisa teidän koti kyllä on ja terassi <3

  VastaaPoista
 3. Miekin pönkkäsin trampoliinin paikalleen kun oli lähdössä naapuritontille :D

  Ihanaa lomaa Johanna <3 Nähdäänkö messuilla?

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla mitä muuttaisit :-) Minulla oli jo pitkä lista olemassa mitä "seuraavaan taloon" tulisi, vaikkei meidän pitänytkään koskaan ekasta talosta muuttaa pois. Kunhan omaksi viihdykkeekseni niitä listailin. Vaan kun sitten se rakentaminen tulikin uudestaan ajankohtaiseksi, oli sieltä listoilta hyvä ammentaa ideoita. Meidän nykyisessä talossa ei taida olla melkein mitään samaa kuin ensimmäisessä (toki neliöitäkin on enemmän ja tontti erilainen) :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä eka talo on sellanen harjoituskappale. Jos toisen rakentais, siihen olisi kiva nuo muutokset tehdä.

   Poista
 5. Minun listani olisi paljon pidempi, tosin neliöitä on sopivasti ja talomme rintamamiestalotyyppinen ulkoasukin miellyttää. Hei, hyvää lomaa!!!

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen kaksi omakotitaloa suunnitellut ja yhden asunto-osakkeen. Perheen tilanteet muuttuvat, lasten tarpeet ja aikuisten tarpeet aikojen myötä..Nyt haluaisin pihalle saunan ja samaan tilaan asuttavan harrastehuoneen sekä samaan rakennukseen meidän paljun. Tontti on niin pieni, että ei sovi isot kompleksit.

  VastaaPoista
 7. Olen samoilla linjoilla kanssasi. Meidänkin eteinen kaipaisi
  lisää säilytystilaa. Tytön ratsastuskamppeet ja pojun futiskamat
  on nyt tungettu portaiden alla olevaan pikkukomeroon, samaan
  sekamelskaan luistimien, talkijalkineiden yms. kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ratsastuskamppeet täällä juurikin eniten stressaa. Tällä hetkellä ne on lämpimässä ulkovarastossa. Muuten täällä olis koko kämppä täynnä hevosenpaskaa :)

   Poista
 8. Me asutaan kerrostalossa ja haaveillaan omakotitalosta. Eteinen ja wc tilat on tässä naurettavan pienet, olisi huippua saada kunnon tilat.

  teidän talo näyttää niin kauniilta ja hei, ei teillä niin paljoa muutettavaa olisi :D

  VastaaPoista
 9. Kyllä meilläkin on muutamia juttuja jotka tekisin toisin. Esim. olohuoneessa on liian vähän ehjää seinää, mutta sille ei voi mitään jne.

  Osallistu kastehelmi tarjoilu lautasen arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...