keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Terassin muutos ruskeasta harmaaksi

Meidän terassin muutoksesta on tullut niin paljon kyselyitä, että teen asiasta vielä kerran oman postauksen. Kaikki talomme terassit ovat siis muuttaneet väriä ruskeasta kelonharmaaksi viime kesänä.


Terassit oli alunperin öljytty ruskeaksi Tikkurilan valtti -öljyllä. Sain Tikkurilalta ohjeita, miten värin vaihto onnistuisi parhaiten. Ensin pesin terassit terassinpesuaineella ja juuriharjalla, jonka jälkeen pesin painepesurilla. Painepesurilla ruskea väri lähti jonkin verran pois. 

Kelonarmaan Valtti -öljyn levitin pensselillä kahteen kertaan. Takapihan terassin öljysin kolme kertaa, sillä sitä en putsannut painepesurilla niin hyvin kuin muita terasseja. Kuten kuvista näkyy, muutos onnistui erittäin hyvin eikä ruskea terassi kuulla alta yhtään.


Harmaan terassin kuvat on otettu viime kesänä ja kuvissa sokkeli on vielä maalaamatta. Myös uima-altaan terassi on öljytty kelonharmaalla. 


Lopuksi vielä muutama ennen -kuva.


Toivottavasti tästä oli nyt apua terassin värin muutosta suunnitteleville. Ja kysykää toki, jos jokin asia vielä jäi epäselväksi.

27 kommenttia:

 1. On freesin näköinen.meillä sama homma ens kesänä.osan jo maalasin viime kesänä.ruskeaa näkyi,öljy ei ollut hyvä.Pitää sävytys olla voimakkaampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Meillä tosiaan öljyä ei sävytetty vaan se oli valmis kelonharmaa.

   Poista
 2. Todella onnistunut muutos! Meillä on edessä sama projekti mökin
  terassin ja laiturin kanssa. Tosin molemmat ovat olleet täysin
  naturel-tilassa viime vuodet. Nyt olisi tarkoitus sipaista terassi
  kelonharmaalla ja laituri ruskealla öljyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva nähdä miltä teidän terassi sitten näyttää :)

   Poista
 3. Kylläpä näyttääkin nyt hyvältä, sopii kivasti talon väriinkin.
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kivalta näyttää! Meillä on vielä käsittelemättä kokonaan nuo terassit, viime kesänä ne on asennettu eli nyt voisi jo vaikka värjäilläkin. Itse olen miettinyt että harmaaksi tai mustaksi, musta miellyttäisi omaa silmää enemmän, mutta mahtaako olla kuuma sitten auringossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta olis ihana väri ja sopis teidän taloon. En osaa kyllä yhtään sanoa miten se kuumenee.

   Poista
 5. Wautsi. Aivan mieletön muutos :). Te kyllä osaatte!

  VastaaPoista
 6. Teillä tuo onnistui hyvin. Meillä samat ohjeet Tikkurilasta. Ei toiminut. Osa terassistamme on taivasalla, joten sieltä kuluneempaa. Ruskea sävy oli siis epätasainen. Kelonharmaa ei peittänyt, vaan ruskea paistoi paikoin läpi. Ei auttanut muu kuin peittomaalata Vinhalla. Näin ei olisi saanut tehdä, mutta teimme vaan. Ei kuulemma kestä säitä. Vanha läikikäs ruskea oli nimittäin sen verran ruma, että kaikki keinot sallittuja ja ekan talven jälkeen näyttää vielä hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus. Meillä onnistui hyvin vaikka vanha ruskea oli myös paikoin epätasainen.

   Poista
 7. Tosi hyvältä näyttää ja yllättävää kuinka harmaa terassista tuli ruskean jälkeen! Meillä terassit vasta tekeillä ja käsittely jää siis ensi kesään, vielä mietinnässä tuleeko mustat vai harmaat.

  VastaaPoista
 8. Onko teillä pysynyt väri niillä paikoin, missä ei ole katosta? Meillä ei....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uima-altaan terassi on ainut jossa ei ole katosta ja ainakin nyt ensimmäisen talven jäljiltä on pysynyt.

   Poista
 9. Tää on ollut hieno muutos. Mä kävin jo kaivelemassa vanhemmat postaukset aiheesta kun meillä on just sama homma alkamassa. Nää toimii mun inspiraatiokuvina :)

  VastaaPoista
 10. Näyttää hyvältä, sopii hyvin teidän talon väritykseen. Tykkään!

  VastaaPoista
 11. Todella onnistunut muutos! Nyt uskallan ehkä itsekin sutia viime kesänä rakennetun pergolan harmaaksi. :)

  VastaaPoista
 12. Hyvin onnistunut värin muutos. Täällä olisi sama edessä ja ensimmäinen yritys ei onnistunut kyllä sinne päinkään. Tosin öljy oli Woodcare Guidea mikä ei peittänyt ruskeaa ollenkaan, käsittelin 1/3 terassia tuolla eikä mistään huomannut että sävyä olisi edes yritetty muuttaa, ruskea vain muuttui vähän tummemmaksi.. Googlella löysin blogisi ja mietin uskaltaisiko kokeilla uudelleen Valtilla tällä kertaa, miten pitkään annoit öljyn imeytyä ennen pois pyyhkimistä?

  VastaaPoista
 13. Heippa! Kylläpä on nätiksi tullut, vaikka oli ruskeanakin nätti. Mikä on talonne seinän väri? Olisiko tarkkaa koodia tallessa? Samanmoista haluaisimme autotalli-varastoon ja sen jälkeen vaihtaa taloon, huoltomaalauksen yhteydessä. Olisi kiva saada tietää ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talomme on maalattu messuauroran väreillä eli maalikoodit: harmaa: S2502Y, valk. 7122 ja tummeman harmaa koristelista S3502Y.

   Terassit on öljytty Tikkurilan kelonharmaalla valtti -öljyllä.
   http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2016/05/terassin-muutos-ruskeasta-harmaaksi.html

   Sokkeli on maalattu Yki sokkelimaalilla ja sävytetty koodilla 7733.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...