lauantai 28. toukokuuta 2016

Laatikkopuutarha kylvetty

Vihdoin on täälläkin puutarha kylvetty. Laatikkopuutarhassamme on 4 viljelylaatikkoa, joista kahdessa on mansikkaa ja kahteen kylvetään vihanneksia, salaattia ja maustekasveja. Eihän nämä 4 laatikkoa tunnu riittävän mihinkään, nähtäväksi jää, laajeneeko laatikkopuutarha vielä tänä kesänä. Laatikkopuutarhan viime kesäisestä perustamisesta voit lukea täältä.


Toiseen laatikkoon kylvimme porkkanaa, salaattia ja tilliä ja toiseen laatikkoon kahta erilaista hernettä. Vielä olisi tarkoitus kylvää ruukkuihin ainakin ruoho- ja punasipulia. Mansikat eivät ole oikein lähteneet vielä kasvamaan, pikkuisen vihreää kuitenkin näkyy, joten toivotaan, että saadaan tänä kesänä mansikoita.


Sain Fiskarsilta alkukeväällä lähetyksen, jossa oli uusia valkoisia puutarhatyökaluja. Nämä valkoiset työvälineet ovat ilo silmälle ja kevyitä käyttää. Meidän vanha Fiskarsin lapio oli todella painava joten uusi kevyt lapio tuli tarpeeseen.


Puutarhasta puuttuu edelleen rajauslaudat, jotka olisi tarkoitus saada paikoilleen vihdoin tänä kesänä. Nyt vain odotellaan milloin mullan seasta alkaa pukkaamaan vihreää. Loppuun esittelen vielä oman suosikkini puutarhavälineistä. Fiskarsin voikukkaraudalla saa kaikki rikkakasvit helposti irti maasta juurineen. 


Itsellä on voikukkarautoja kaksi, mustana ja valkoisena joten saa fiiliksen mukaan valita kummalla antaa voikukille kyytiä. Aurinkoista viikonloppua!

* blogiyhteistyö: pihatyövälineet saatu Fiskarsilta

13 kommenttia:

 1. Tuollaisen voikukan poimijat tarvitsisin minäkin. Joka vuosi revin voikukat maasta, olevinaan ihan juurineen, mutta silti niitä vaan tulee lisää.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vempele on ihan ehdoton, itsellä on tullut aivan himo nyppiä tuolla kaikki roskakasvit irti :) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Meillä huomenna tarkoitus kylvää siemenet, jos mökitä maltamme kotiin mennä ajoissa. :) Nuo kylvölaatikot on käviä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikot on kyllä käteviä ja tykkään ulkonäöllisestikin niistä enemmän kuin peruskasvimaasta :) Ihanaa viikonloppua sinne myös <3

   Poista
 3. Hei! minkälaista multaa laitoit laatikkoihin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anneli, ihan perusmultaa laitoin mitä terrassa myydään. En katsonut tarkemmin mitä siinä luki.

   Poista
  2. kiitos minulla yksi laatikko jossa mansikan taimia

   Poista
 4. Voikukat ovat todellinen riesa. Tuollainen vempele olisi kyllä tervetullut. Pitääkin tutustua siihen tarkemmin. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Meilläkin laatikko- kasvimaa.Kasvu kovassa vauhdiss,kylvetty jo kk sitten:)-sanna-

  VastaaPoista
 6. Siellä on ahkeroitu. Ihanalta näyttää! Meillä on rinnetontti ja nyt jo sitä tuskailen. On edelliset asukkaat antanut sen villiintyä täysin.

  VastaaPoista
 7. Tuollaiset laatikkopuutarhat ovat symppiksiä :) Ja tuo voikukkarauta olis aivan ehdoton meillä. Jonkunlainen mulla on, mutta sillä ei musta lähde ikinä juurineen. Vai onko se sitten vähän maaperästäkin kiinni, miten irtoaa lopulta?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...