sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Tuunattu lundia

Meillä oli lapsuuden kodissa joka paikassa lundiaa. Lastenhuoneissa oli isot lundian kirjahllyt ja eteisessä oli puhelinpöytänä lundian lipasto. Myös olohuoneessa oli lundian tasoja. Onneksi melkein kaikki lundiat on säästetty ja päätin tuunata esikoisen huoneeseen työpisteen vanhasta lundiasta. 


Hioin kaikki osat tasohiomakoneella jonka jälkeen maalasin ensin Tikkurilan Helmi pohjamaalilla kertaalleen. Varsinaisen maalauksen tein puolihimmeällä Helmi kalustemaalilla kahteen kertaan. Hyllyjen päädyissä olevat teräsosat maalasin valkoisella spraymaalilla. 


Metalliristikon tilasin Lundialta uutena, sillä alkuperäinen oli kadonnut. Mielestäni tuunaus onnistui loistavasti ja kokonaisuudesta tuli kaunis. Myös teini tykkää!


Tästä lähdettiin:


39 kommenttia:

 1. Good work! Jos ihan rehellinen olen, näin suurena Lundia-faninakin, tykkään luonnonvärisen lisäksi enemmän tästä peittomaalatusta kuin Lundian läpikuultavasta valkolakasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sama juttu täällä, meinasin jo jättää ilman maalia kun tuli hiomisen jälkeen niin kaunis vaalea puunsävy, mutta olisi pitänyt löytää joku mattapintainen lakka, että ei olisi sitä kiiltoa tullut.

   Poista
 2. Hieno muutos 😊. Itsekn tuunasin joskus 90-luvun alussa esikoiselle hoitopöydäksi Lundiaa. Nin se aika rientää, vastaha se oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kova oli homma, mutta kyllä kannatti. Lundia on kyllä niin ajaton, vieläkin se viehättää kympillä :)

   Poista
 3. Meillä oli kanssa lapsena Lundiaa, joka huoneessa. Ähky! Mutta, toi sun muutos on hieno ja ehkä teen samoin kuopuksen huoneeseen. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu en mäkään noita vanhoja sellaisenaan huolisi, vaan vaativat vähän freesausta :)

   Poista
 4. Wow! Hieno tuli! Tänne saa lähettää ylimääräiset Lundiat... :D

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis työpiste, valoisa ja ilmava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, todellakin tuntuu, että huoneeseen tuli nyt lisää tilaa ja valoa.

   Poista
 6. Näyttää kyllä todella hienolta. Olet tehnyt oikein kunnon muodonmuutoksen Lundialla.

  VastaaPoista
 7. Ihana! Itse kipuillut oman lundian kanssa ja olen maalaillut. Muta en ollenkaan noin hyvää pohjatyötä tehden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vaan kannattaa tehdä pohjatyötkin huolella, vaikka iso homma onkin.

   Poista
 8. Hieno tuli tosiaan. Sulla on jotenkin isompi (käytännöllisempi?) tuo työtaso, kun meidän omassa. Ihanan näköinen pelkistettynä, vau!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Työtasoja on tosiaan erikokoisia, meilläkin olis ollut vielä vähän pienempikin.

   Poista
 9. Siis niin mieletön tuunaus ettei mitään rajaa! En ihmettele, kun pääsi sinun käsiin ;)

  VastaaPoista
 10. Hieno lopputulos! Meillä on isännän kotoa yksi iso Lundian hylly ja pari työpöytää, olen kovasti harkinnut niistä eroon hankkiutumista, mutta pitäisiköhän kuitenkin koittaa maalaamista ensin...

  VastaaPoista
 11. Vautsi ihan mahtavaa työtä, kannatti! :) Näyttää kauniilta!

  VastaaPoista
 12. Tosi hieno lopputulos, kierrätys kunniaan ! ;)

  VastaaPoista
 13. Onpas kaunis! Täällä alkaa juuri Lundian laatikoiden maalausurakka. Hyvät vinkit sain tästä! Kiitti!!! 😃

  VastaaPoista
 14. Hei Johanna, irrotitko siis osat toisistaan ja hioit/maalasit yksitellen? Justiinsa saanut Lundian maalausurakan valmiiksi, mutta kootessa tuli tenkkapoo: Hionnan jälkeen maalasin kaikki pinnat pohjamaalilla ja kahteen kertaan vetelin vielä värit päälle. Nyt on ilmeisesti paksuntuneet osat sen verran, että kasaus on mahdotonta rikkomatta maalipintaa. Kääk, onko hyviä vinkkejä, miten työni ei valu hiekkaan...? Terkuin ekaa tuunausta tekevä Sannis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kyllä irrotin osat, hioin ja maalasin. Kyllä minullakin vähän teki tiukkaa saada osat takaisin, mutta sain kuitenkin kasattua. Mitäs jos kokeilisit hioa vähän hiomapaperilla niitä kohtia, jotka vastustaa?

   Poista
 15. Oi että, miten ihana tästä tuli! <3 Etsin inspistä tytön koulupöydäksi ja meiltäkin löytyisi vanhempien kotoa vanhaa lundiaa vaikka kuinka paljon, oma työpisteeni voisi toimia tytöllä, jos jaksaisin sen kunnostaa... Tosi kaunista jälkeä teillä! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...