lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kaapelikelasta pöydäksi

Sike House & Koti -blogista toivoi postausta usein kuvissa vilahdelleesta kaapelikelapöydästä. Kela on peräisin talomme rakennusajalta ja pelastin sen pari vuotta sitten pihalta mätänemästä.


Kela on hiottu tasohiomakoneella ja alkuperäisenä puunvärisenä se olikin jonkin aikaa käytössä. Talvisin kela on sisällä mutta kesäisin se menee ulos terassin pöydäksi. Kuten alempana olevasta kuvasta näkee, meillä on toinenkin (vielä isompi) kela, joka on myös hiottu ja ollut terassin pöytänä. Nykyään kela on kuitenkin taas pihalla (mätänemässä) ja tarkoitus olisi tehdä sillekin kesällä jotain.


Viime kesänä maalasin kelan mustaksi Tikkurilan Unica Akva maalilla, joka on tarkoitettu ulkokalusteiden maalaamiseen. Näin se kestää hyvin sekä pihalla että ulkona. 


Kelasta on tullut yksi suosikki huonekaluistani ja siihen on todella kiva tehdä erilaisia vaihtuvia asetelmia. Se tuo myös kivaa rosoisuutta meidän muuten niin valkoiseen sisustukseen.


16 kommenttia:

 1. Olen itsekin ihaillut tuota teidän kaapelikelapöytää. Aivan ihana <3

  VastaaPoista
 2. Varmasti tukeva pöytä. Sopisi minunkin parvekkeelle. :)

  VastaaPoista
 3. Itsekin katsellut näitä keloja:) Musta toimii<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin musta toimii hyvin. Aluksi mietin maalaisinko valkoiseksi, mutta onneksi päädyin mustaan :)

   Poista
 4. Heippa,

  Olisin kiinnostunut teidän sokkelin sävystä. Olisiko mahdollista saada koodia, kiitos.
  t. Anette Sundström (myös auroratalon onnellinen asukas Porvoosta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anette kysymyksestä. Valitettavasti en muista sokkelimaalin sävyä ja maalia tippui maalipöntön värikooditarran päälle. Mutta sävyä on moni muukin kysellyt ja olen luvannut tarkistaa kun käyn seuraavan kerran K-raudassa. Ilmoittelen sen sitten täällä. Sokkelin maalauksesta voi lukea tarkemmin täältä: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2015/08/sokkelin-maalauksella-ryhtia-julkisivuun.html

   Poista
 5. Ihana, itsekin olen haaveillut samanlaisesta terassille.

  VastaaPoista
 6. Kaunis. Etsinnässä ollut jo pari vuotta meillekin. Ei vaan tahdo löytää, suosittuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä päin niitä tuntuu lojuvan joka paikassa, täällä kun on ratatyömaa ja vesijohtotyömaat menossa. Kannattaa kysellä jos jossain näkyy, saako viedä.

   Poista
 7. Tuo eka kuva myi mulle kaapelikelapöydän heti...! Mikä asetelmantekotaito, kateeksi käy. :) Pitääkin katsella, jos tuollainen tulisi joskus vastaan, ja ottaa talteen...

  VastaaPoista
 8. Sopii niin täydellisesti tohon uima-altaan viereen :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...