lauantai 19. joulukuuta 2015

Tuleeko joulu ilman joulukuusta?

Vielä viime jouluna olisin sanonut, että ei tule. Tänä jouluna meille ei kuitenkaan kuusta tule eikä tule myöskään kuusen korviketta, vaikka sitäkin kovasti olen harkinnut. Tänä jouluna joulun tekee tunnelmavalot ja kynttilät sekä muutamat uudet ja muutamat perinteiset joulukoristeet.


 Koska olemme osan joulusta poissa kotoa, kuusi olisi täällä yksin varistelemassa neulasiaan. Isäntä kiitää, eipä tarvi etsiä täydellistä kuusta, joka emännälle kelpaisi. Lapsiakaan ei kuulemma haittaa vaikka kuusta ei tule. Jotenkin vain innostus kuusta kohtaan on tänä jouluna kateissa. Katsotaan pärjäämmekö joulun ilman kuusta.


Mites teillä muilla? Tuleeko se joulu ilman joulukuusta?Klikkaa itsesi mukaan seuraamaan Koti Aurorassa -blogia myös
 facebookissa // instagramissa // twitterissä // styleroomissa // pinterestissä

29 kommenttia:

 1. Kyllä se joulu noinkin tulee. 👍🏼 Me laitettiin tänä vuonna isolleen. Meill on kaksi kuusta. Oikea ja kuitulevystä tehty vanerikuusi. En ole ihan varma, kuinka meidän käy... 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pyörittelin mielessä jotain kuusenkorviketta mutta en keksinyt oikeen mitään mikä olis iskenyt kunnolla, näillä mennään nyt :)

   Poista
 2. Pärjäisin vallan helposti ilman, mutta lapset kuulema eivät. Ihan just alkoi kuulostaa siltä, että suostuvat jopa siivoamaan tänään saadakseen kuusen jo heti =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihmettelin, miten meidän lapset ei pistäneet yhtään vastaan :)

   Poista
 3. Meillekään ei tänä vuonna tule kuusta, jospa joulu tuntuu joululta myös ilman kuusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan miten käy, mennäänkö ensi joulukin ilman kuusta, vai pitääkö se ehdottomasti saada :)

   Poista
 4. Ei se joulutunnelma ole kuusesta kiinni. :) Sen tekee ihmiset. Ja saahan muilla joulukoristeilla jo paljon aikaiseksi. Meillä ei ole ollut joulukuusta vuosiin.

  VastaaPoista
 5. Mä ottaisin vaan simppelin karahkan johki purkkiin, mutta isompi lapsi vaatii kuusen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi tuo pieni kuusentaimi lasipurkissa, mutta alkaa kovasti jo varistella, että pitää varmaan kohta paiskata se mäkeen.

   Poista
 6. Tulee se joulu ilman kuustakin <3

  VastaaPoista
 7. Tulee todellakin ja ilman koristeitakin ☺️ Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 8. Tulee kuusi ja periaatteesta en luovu, että oikea se olla pitää. Sehän kuuluu jouluun, että ensin sitä taituroidaan jalkaan suoraan. Isäntä makaa kuusen juuressa ja ruuvaa ja minä opastan. Sitten arvostellaan, onko parempi kuusi kuin viimevuonna. Sitten taas manataan kun neulaset tippuu. Viimeistään tapanin jälkeen se kuskataan ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niin totta. Meillä kans kaikki joulukoriste on aina lähtenyt viimeistään tapanina :)

   Poista
 9. Meillä ei ole vielä koskaan ollut joulukuusta, mutta olemme myös reissussa joulun. Ihan hyvin se joulu tulee ilmankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, eiköhän mekin selvitä ilman kuusta :)

   Poista
 10. Meillä on nyt kaksi muovista ja yksi pikkuinen aito, terassilla "pääkuusi" odottelee vielä sisälle pääsyä. :D Ei, meille ei siis tule joulua ilman kuusta. :)

  VastaaPoista
 11. Meillä on pieni pöytäkuusi ja saa riittää tänäkin vuonna. Tuntuu turhalta hankkia omaan kotiin isoa kuusta, sillä emme vietä joulua koskaan omassa kodissa, vaan suuntaamme vanhempieni luokse. Valoilla ja kynttilöillä mennään tälläkin - riittää mainiosti!

  VastaaPoista
 12. Varmasti mukava joulu tulee ilman kuustakin :) Meillä on tekokuusi helppouden vuoksi, mutta joka vuosi harkittu myös aitoa. Ainakin pihaan jos ei sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut myös useana vuonna tekokuusi, mutta viimeiset vuodet oikea.

   Poista
 13. Teillä on niin kaunista <3 Meiltä löytyy huonekuusi ja minikuusi sisältä ja ikkunan takana terassilla on pieni kuusi valoineen myös, muita ei ole tulossa meillekään. :)

  VastaaPoista
 14. Mä en osaa kuvitella joulukotia ilman kuusta, mutta varmasti kaikkeen tottuisi:) Teillä on niiiiin kauniin jouluisen näköistä, mikä hyvin todistaa sen, ettei joulutunnelman luomiseen välttämättä kuusta tarvita ♥

  VastaaPoista
 15. Meillä on aina ollut kuusi ja olen tykännyt sen koristamisesta ja nauttinut sitten siitä pitkään. Nyt kuitenkin mietin jo tänä vuonna ottaako kuusta lainkaan. Nykyisin on niin paljon kaikenlaisia jouluvaloja, tuikkuja ja kynttilöitä, että joulukuusi ei enää ihan samalla tavalla pääse pääosaan tuossa joulun koristelussa. Kuusi kuitenkin koristeltiin tänäkin vuonna, mutta ehkä ensi vuonna.....

  Hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...