tiistai 13. lokakuuta 2015

Blogimuijat Mansessa + Fiskars arvonnan voittaja

Blogikirppiksen lisäksi meillä blogimuijilla oli muutakin mukavaa viikonloppuna. Suvi ja Niina olivat järjestäneet meille lauantaiksi kaikenlaista kivaa ohjelmaa. Päivä alkoi tutustumalla Tammerkosken rannalla olevaan Museokeskus Vapriikkiin, jossa ensimmäiseksi kilistelimme kuoharilla. 

Mukana menossa olivat minun lisäkseni Retromodernin Suvi, Sula mahdollisuus -blogin Niina, Muotopuoli -blogin Jutta, Mintunmustaan Silja, Tunne tilat -blogin Karin, Musta ovi -blogin Maja miehensä kanssa, Talo Luckin Heidi, Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogin Laura miehensä kanssa, Optimismia ja energiaa -blogin Katja, Pieni talo Helsingissä -blogin Piia, Call it homen Kati, Sally´s blogin Sally, Keski(piste) -blogin Jenni, Visuaalisesti vaativa -blogin Aino ja Torson takana -blogin Jenni.


Tutustuimme Vapriikissa Aika leikkiä näyttelyyn, joka kertoo leikkikalujen ja leikin historiasta. Lisäksi kävimme Suomen Jääkiekkomuseossa, Luonnontieteellisessä museossa, Kivimuseossa ja minä kurkkasin myös Tampere 1918 -näyttelyn, joka kertoo mitä Tampereella tapahtui vuonna 1918.


Museokeskus Vapriikki toimii upeassa tehdasmiljöössä - Tampellan tehtaan entisessä verstaassa- jossa valmistettiin pellavaa sekä vetureita ja turbiineja. 


Pääsimme käymään myös perjantaina avautuvaan Mediamuseo Rupriikkiin. Näyttely kertoo paitsi tietoverkkojen merkityksestä nykymaailmassa, myös tamperelaisten viestintäyritysten muutoksista ja valottaa pelaamisen yllätyksiä täynnä olevaa historiaa.


 Sateenkaaria ja Serpentiiniä blogin Laura testasi bussin penkkejä. Ilmeestä päätellen lujaa mennään :)

 Vapriikista suuntasimme Pyynikin näkötorniin munkkikahville ja ihailemaan Tampereen maisemia näkötornista. Portaissa oli kipuamista; 26 metriä. Ja ne munkit oli ihan taivaallisia, lämpimiäkin vielä. 


Visuaalisesti Vaativa -blogin Aino ja Torson takana -blogin Jenni nauttivat munkeista ja seurasta.
 

Viikonlopun puuhanaiset Sula mahdollisuus -blogin Niina ja Retromoderni -blogin Suvi. Niina tekee vielä viimehetken varmistuksia.


Pyynikiltä matka jatkui legendaariselle Rajaportin saunalle, joka on suomen vanhin vielä toimiva julkinen sauna. Osa porukasta saunoi, osa ei ja osa jatkoi matkaa keskustaan saunomisen ajaksi. Rajaportin sauna on rakennettu 1900 -luvun alussa ja rakennus henkii mennyttä aikaa. 


 Kahvittelua saunan kahvilassa Muotopuoli -blogin Jutan ja Optimismia ja energiaa -blogin Katjan kanssa.


 Retromoderni -blogin Suvi.


Saunan vieressä oli myös mielenkiintoinen rakennus, jota en tietenkään voinut jättää kuvaamatta. Kyseessä oli taidetalo.


Saunan jälkeen suuntasimme illalliselle upeaan Heinätorin ravintolaan. Rakennus oli jo ulkopuolelta henkeäsalpaavan kaunis ja kamera tietysti lauloi taas.


Myös sisällä ravintolassa kuului huokauksia, kun ihastelimme ravintolan sisustusta. Joka puolella oli kynttilöitä.

Pöydän ympärillä Muotopuoli -blogin Jutta, Retromoderni -blogin Suvi, Call it home -blogin Kati, Sula mahdollisuus -blogin Niina, Talo Luck -blogin Heidi ja Torson takana -blogin Jenni. Tässä porukassa ei tarvinut miettiä, kehtaako ottaa kameraa tai kännykkää esiin. 

Visuaalisesti Vaativa -blogin Aino ja Sally´s -blogin Sally tekevät sitä mitä bloggaajat ensimmäiseksi tekevät ravintolaan tullessaan :) 


Sisustuksen ohella myös ruoka oli herkullista. Omalla lautasellani oli helmikanan rintaa viskikastikkeessa. Suosittelen täydestä sydämestä myös Heinätoria.


Suvi oli myös hommannut meille ihanat yllätykset goodiebagin muodossa. Noukin kassista paljastui tämän vuoden Blossapullo, Mia Höytö-kosmetiikkaa, Hanna-Riikka Heikkilän Tatti-koruheijastin ja Cilla´s käsisaippuaa. 
 

Heinätorilta suutasimme kukin omiin majapaikkoihin, minä ja viisi muuta majoituimme Suville. Kyllä siinä yöunet jäivät hieman lyhyiksi, kun emme malttaneet mennä ajoissa nukkumaan, mutta yhtään ei haitannut menoa.

Sunnuntaisen blogikirppiksen jälkeen kävimme vielä syömässä ravintola Ohranjyvässä Tampereen keskustassa. Ravintola oli hauskasti  ja rennosti sisustettu ja ruoka oli hyvää. 


Kiitos vielä kerran kaikille ihanille mukanaolijoille, puuhanaisille Suville ja Niina ja mukana olleille yrityksille. Pikkulinnut jo lauloi, että kauaa ei tarvitse odottaa seuraavaa Mansen blogikirppistä. Ja se onkin sitten vielä vähän suuremmassa mittakaavassa. 

Loppuun vielä Fiskars-arvonnan voittaja. Voittaja on arvottu jo perjantaina ja voittajalle on ilmoitettu. Voittaja on unelmiaonnesta -blogin Henna.Voit seurata Koti Aurorassa -blogia myös

28 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kyllä huikeasti ohjelmaa, kivalta näyttää! Minulle Tampere on ihan vieras, kiinnostava nähdä näin kuvia sieltäkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi ihana viikonloppu, vieläkin ajatukset on Tampereella.

   Poista
 2. Wau, hyvä postaus kuvineen kaikkineen. Lyde: sä tuut ens kerralla mukaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Tuo taivaskuva oli aivan mieletön :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa onnistuneelta viikonlopulta. :) Mä kävin blogikirppiksellä. Se oli kiva ja hyvin järkätty tapahtuma. Mukava kuulla, jos uusinta on tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Kyllä uusinta on tulossa ja vielä isompana ja mahtavampana :)

   Poista
 5. Voi ei miten ihania kuvia! Tuli ihan ikävä Tampereelle... Mä muuten asuin pari vuotta ihan tuossa ravintola Heinätorin vieressä :)

  VastaaPoista
 6. Näyttää siltä, että teillä on ollut kivaa :)

  VastaaPoista
 7. Kaamea ikävä jo 'meidän jengiä'! Ihana viikonloppu! ♥ Hei ensi kertaan ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat fiilikset täällä, koko ajan "manse" pyörii mielessä eikä yhtään auta kun face laulaa koko ajan :D

   Poista
  2. Facessa on kyllä ralli menossa. Ikävä <3

   Poista
 8. Teillä mahtoi olla hauskaa :) Ihania kuvia.

  Kiitokset myös tuosta palkinnosta. Alkaakin olla se aika vuodesta, jolloin pihan ja talon syyssiivous pitää saada käyntiin :D

  VastaaPoista
 9. Ihana reportaasi täällä, tosi kattava ja ihan tekee eläväksi lauantain. Just noinhan se oli. Mahtavaa, että olit mukana ja päästiin vihdoin tapaamaan!

  VastaaPoista
 10. Hihii, tuo Aino+Sally -kuvan teksti on huippu. Niin totta! :D Kiitos taas kerran hauskasta seurasta armaani! Ja kynä/saksituesta kirppiksellä. Ne omat sakset löytyivät sitten kotona. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :D Kiitos itsellesi murunen, mielellään mä tukenasi olin :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...