keskiviikko 26. elokuuta 2015

Sokkelin vierustan kiveys

Olemme miettineet mitä tehdä sokkelin vierustalle. Laitoimme toissa kesänä väliaikaisratkaisuksi sepeliä kiertämään talon ympäri ja yhtenä vaihtoehtona oli myös laatoittaminen. Laatoittaminen tuntui kuitenkin turhalta, joten päädyimme laittamaan sokkelin vierustaan kiveyksen, joka saumattiin kuivabetonilla. Näin rikkaruohot toivottavasti pysyvät poissa.


Nurmikko ja kiveys rajattiin painekyllästetyllä laudalla, joka öljyttiin samalla kelonharmaalla Valtilla kuin terassit. Tilasimme kuorman 60-150 mm kiviä, pienempiä ei ollut saatavilla. Valkkasimme kuormasta pienimmä kivet, jotka aseteltiin paikoilleen yksitellen, jonka jälkeen lapiomme Vetonit S30 kuivabetonia pienellä lapiolla kivien päälle ja väleihin. Kuivabetoni harjattiin huolellisesti kivien väliin. Lopuksi kiveys kasteltiin puutarhaletkulla suihkuttaen. 


Kuivuessaan betoni muuttuu ihan vaaleaksi, yllä olevassa kuvassa betoni on kuivunut vuorokauden ajan joten on vielä märkä. Rajalaudan toiselle puolelle on levitetty multaa, johon kylvetään vielä ruohoa. 

Kiveys kiertää talon etupuolella ja sivuilla. Takapuolella sitä ei ole, sillä siellä on laattaa. Betonia meni 10 säkkiä. 


Postaus on tehty yhteistyössä K-raudan kanssa. 

Voit seurata Koti Aurorassa -blogia myös

25 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Luulenpa, että tiedän nyt mitä teen tuolle taloa kiertävälle kivireunukselle, jonka välit on aina täynnä lehtiä ym. roskaa.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja hienosti toteutettu :))

  VastaaPoista
 3. Tällaista menetelmää en ollut itse vielä keksinytkään... Olen "liimaillut" kiviä yksitellen betoniin, jonka olen tehnyt myllyllä. On ollut aika hidasta tällä tavalla. Ja pitää vielä varoa, ettei tahri kiviä betoniin. Tuossa teidän menetelmässä ei tarvitse betonimyllyä eikä tahri kivien yläreunoja. Näppärä oivallus! Ehkä kokeilen itsekin sitten jatkaa näin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä oli hyötyä. Tämä tyyli on tosiaan helppoa ja siistiä :)

   Poista
 4. Näyttää ihanan siistiltä ja betoni pitää varmasti rikkaruohot pois paremmin kuin moni muu ratkaisu. Meilläkin kiertää sepeli taloa ja sen lisäksi,
  että rikkaruohot pukkaavat läpi siitä on rajakin epämääräinen nurmikkoon, kun välissä ei ole mitään. Tuo lautaratkaisu olisi hyvä ratkaisu siihen ja varsinkin noin öljyttynä. Voisin siis kopsata ihan suoraan meille :)

  VastaaPoista
 5. Hieno, tätä voisi käyttää vaikka mihin kotipihalla. Kiitos hyvästä vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis ja huoliteltu kivireunus! Tuosta on varmasti helppo ottaa roskat pois, hieno toteutus :)

  VastaaPoista
 7. Tuo ratkaisu on kyllä hyvä, myös me tehtiin alkukesästä sama homma ja ollaan tosi tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä idea tuo betoni kivien joukossa! Taidammepa kokeilla samaa temppua meidän
  reunakivetyksen kanssa, josta saa koko ajan olla nyppimässä rikkaruohoja.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Mietin jo minne kaikkialle tätä soveltaisin. :D

  VastaaPoista
 10. Tulipa siitä tosi kaunis! Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea, eikä tää mistään tommosista tietämätön näköjään oo yksin tämän mielipiteen kanssa. Hienoa Johanna! :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos vinkeistä! Näyttää aivan ihanalle ja tyylikkäälle 💕💕💕

  VastaaPoista
 13. Me ollaan juurikin tällaista tekemässä viime talvena valmistuneen talomme sokkelin juurelle. Laudat on paikallaan ja puoli taloa kierretty kivillä. Olen tässä mietiskellyt millö konstilla kuivabetonin saa parhaiten harjattua kivien väliin, että sitä varmasti menee joka rakoon eikä jää kivien pintaan hirveästi. Käytitkö millaista harjaa? :)

  VastaaPoista
 14. Hei anonyymi. Harjattiin betoni auton lumiharjalla kivien väliin.

  VastaaPoista
 15. Tätä kokeillaan meilläkin. Varmaan kannattaa ensin täyttää suurin osa kivien väleistä saumaushiekalla ja sitten pintakerros kuivabetonilla. Kivet pysyvät kyllä painonsa ansiosta paikallaan ja kuivabetoni kuorruttaa kivien välit ja tekee pinnan helppohoitoiseksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...