sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Diy // Hipanema ~ ohje

Nyt kun Hipanema villitys on kuumimmillaan ja vanhimman neidin nähtyäni minun aidon Hipaneman, ajattelin kokeilla miten sen tekeminen onnistuisi itse. Aidot Hipanemat ovat mielestäni aika hintavia, joten en raaskinut tytölle sellaista ostaa vaan hän sai itsetehdyn version. Kuvasin korun vaiheet myös teille, jos joku muukin innostuisi tekemään diy-version.


Lukko on tietysti erilainen kuin aidossa, sillä tein korun materiaaleista, joita kotona jo valmiiksi oli. Korukaupat myyvät hipanema-lukkoja, mutta nekään eivät ole samanlaisia, mutta toimivia lukkoja ovat. 


Korun tekemiseen tarvitset erivärisiä lankoja. Itse käytin ohuita puuvillalankoja. Lisäksi tarvitset erilaisia helmiä makusi mukaan ja neulan sekä lukkotarvikkeet. Sain aidon Hipanemani mukana ylimääräisen "Hipanema-nauhan", jonka käytin diy-versioon.Nauha on siis ylimmissä kuvissa näkyvä pinkki nauha, jossa on tekstiä. Diy-koruun voi käyttää kangaskaupoissa myytäviä tekstinauhoja tai jos olet säilyttänyt kankaisia festarirannekkeita. Voit myös tehdä itse nauhaa. 

Aidoissa Hipanema-koruissa on myös pieniä leikatun hamahelmen näköisiä osia, joten otin sakset käteen ja puolitin hamahelmet. Puolittamisen voi tehdä myös terävällä veitsellä, esim. mattoveitsellä. 

Seuraava kuvasarja näyttää miten punot helminauhan. Otat n. metrin pituisen langanpätkän, jonka taitat keskeltä kahtia ja teet toiseen päähän kuvanmukaisen solmun. Laitat langan joko teipillä pöytään kiinni tai kuten kuvassa kirjoitusalustaan.

 
 

Laita toiseen langanpäähän neula, jonka avulla saat helmet pujoteltua lankaan. Pujottele ensimmäinen helmi, jonka jälkeen tee kuvanmukainen "C-kirjain" langalla. 


Seuraavaksi laita lanka pystylangan alta ja kiristä solmu. Tee halutessasi toinen samanlainen solmu. Laita taas helmi lankaan ja tee solmut uudestaan. Jatkat tätä kunnes nauha on halutun pituinen. Solmi lopuksi langanpää. Älä katkaise langanpäätä liian lyhyeksi, jotta saat nauhan kiinnitettyä lukkoon. 


Voit tehdä samalla tyylillä erilaisia nauhoja erikokoisista helmistä ja erivärisistä langoista. Ystävärannekkeen ohjeita löytyy netistä googlettamalla. Tässä yksi hyvä ohje.

Lukon eli minun korussani nauhanpään kiinnittämistä helpottaa, jos teippaat pari nauhaa päistä yhteen ja kiinnität sen nauhanpäähän. Voit halutessasi laittaa mukaan myös liimaa. Alla olevassa kuvassa on vain kaksi nauhaa, mutta mitä enemmän nauhoja koruusi laitat, sitä leveämpi nauhanpään pitää olla. Lisää nauhanpäihin lukko.


Voit lisäksi tehdä pieniä tupsuja tai lisätä simpukoita tai riipuksia koruusi, oman mielesi mukaan. Lopuksi vielä kuva aidosta ja itse tehdystä Hipanemasta. Jos innostut tekemään itse Hipaneman, olisi kiva nähdä millaisen teit, joten huikkaathan vaikka tämän postauksen kommentteihin linkin. Voit seurata Koti Aurorassa -blogia myös


28 kommenttia:

 1. Tuostahan tuli tosi hieno <3
  Itsellänikin oli muutama tuollainen silloin nuorempana, muistan miten ensimmäisen sain Italian reissulta...voi muistoja :)

  VastaaPoista
 2. Ihan uusi termi koko hipanema :D vaikka olen kuvitellut elävän trendien aallonharjalla, kun kerran teinareiden kanssa työskentelen... vaikka termi ei ollutkaan tuttu niin pidän näistä kovasti ja olen juuri keräillyt ohjeita näistä ja muista vastaavista. Töissä olisi tarkoitus ottaa koruilu yhdeksi toiminnaksi päihdenuorten kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Tosi suloinen! Täytyypä vinkata tytöille jossain vaiheessa, jos innostuisivat :)

  VastaaPoista
 4. Noloa. En tosiaan edes tiennyt mikä on hipanema(nimikin piti luntata) :D :D hauska! Ja oikein jalostettava DIY!

  VastaaPoista
 5. Niin ihanat ja aivan oikean näköiset, olettepa taitavia. Täytyykö laittaa omat askartelevaiset tytöt hommiin. <3

  VastaaPoista
 6. I H A N A <3 Nyt on varmaan pakko alkaa itsekin kokeilemaan...tytöt taatusti innostuvat kokeilemaan apuna (ykskätisten kerhossa edelleen ) !

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Kaunis! Tällaisina sadepäivinä tekee aina mieli vähän askarrella, ja tuo olisi juuri sopivaa näpertelyä minulle. :)

  VastaaPoista
 8. Siis vau! Tulipas todellakin hieno! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavan näköinen DIY-hipanema <3 me alettiin lomamatkalla tytön kanssa tekemään omia koruja pienistä helmistä, ajatuksena juurikin tämän tyylinen koru. Ihan ei saatu sitä valmiiksi, ihan loistavaa kun olet jaksanut tuollaisen neidille tehdä <3

  VastaaPoista
 10. Me tehtiin muksuna käsikoruja, jotka muistutti tosi paljon hipanemoja ja hieman on naurattanut, kun ne ovat nyt niin suosittuja. Malli otettiin jonkun ulkomailta tuodusta korusta ja itse pähkättiin miten niitä voi tehdä. Mutta tämä ohje oli niin hyvä, että pakko kokeilla taas! Tällaiset ohjeet on blogien parasta antia!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...