lauantai 23. toukokuuta 2015

Miten pitää maljaköynnös hengissä? Apua kaivataan.

Nyt tarvitaan teidän apua. Pari viikkoa sitten puutarhalta ostamani maljaköynnös alkaa näyttää kuihtumisen merkkejä. Miten sen saa pidettyä hengissä? Kukka on siis sisällä ja olen sumutellut sitä usein. Maljaköynnös on ilmeisesti vaikea hoidettava. Olen laittanut multaan muutaman kasviravinnepuikonkin.

      

Kaikki vinkit ovat tervetulleita! Nämä kuvat on otettu silloin, kun kukka oli vielä hyvässä hapessa.


15 kommenttia:

 1. Sorry, en osaa auttaa :). Mä olen niiin huono viherpeukalo! Kauniin värinen tuo kukka :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis kukka. Valitettavasti minulla ei ole antaa neuvoa, mutta jospa joku osaisi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. https://www.viherpeukalot.fi/?s=20&id=430&hakuehto=rn7 tuossa on ihan hyvät ohjeet :) kaunis kukkanen!

  VastaaPoista
 4. Minulla on ollut maljaköynnös parina kesänä. Se on todella hidas kukkija, mutta myös aika armollinen kasteltava. Se saa mielestäni kuivahtaakin välissä. Kuivat kukat nypi pois. Lannoitetta säännöllisesti. Talvehtimaan en ole tuota saanut, joku onnellinen on saanut sen talvetimaankin sisällä. Laita aurinkoiselle paikalle ja istuta uuteen multaan. Muuta vinkkiä en osaa antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Hyvä tietää, että ei saa kastella liikaa :)

   Poista
 5. Täytyypäs jäädä kurkkimaan vinkkejä, itsekin olen miettinyt köynnöskukan kasvattamista! :)

  VastaaPoista
 6. Eilen juuri ihastelin tätä samaista kukkaa torilla ja kukkatäti kertoi minulle sen viihtyvän auringonpaisteessa. Tämän takia jouduin sen jättämään ostamatta, koska paikka mihin tätä suunnittelin on puolivarjossa. Mitään puhetta ei ollut kuinka sisällä viihtyy, mutta oletettavasti valoisan paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nostin kukan auringonpaisteeseen, saa nähdä miten käy :)

   Poista
 7. ulos, ulos, ulos ( ainakin päivisin) siellä saattais piristyä vielä... älä kastele liikaa ja vaikka sumuttele.... toivotaan parasta :)

  VastaaPoista
 8. Ravinnepuikkoja en ole uskaltanut oikein koskaan käyttää. Omasta kokemuksesta ne ennemmin tuhoaa kuin hoitaa :/ Maljaköynnös on muuten hankala. Meillä ei viihtynyt, koska ikkunat pienet ja valoa vähän. Mutta teillä voisi valon puolesta menestyä myös talvella. Ilmalämpöpumpun läheisyys karisutti myös lehdet(ajattelematon minä). Kesällä lämmin paikka, ei ihan paahteisin paikka. Liru vettä parin päivän välein, niin että pinta multa ei ole koskaan oikein märkää.. ja sormet ristiin ja peukutkin ylös :D muuta en osaa sanoa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...