sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kierros pihalla

Laiska se töitään luettelee vai miten se meni. Joka tapauksessa kiertelin pihalla ja kuvasin. Kuvista näkee kuinka paljon pihalla on vielä tehtävää. Heinäkuussa tulee 4 vuotta kun muutimme, tuntuu kuin olisi muutettu vasta viime kesänä.


Nurmikko ja sepeli pitäisi rajata jotenkin. Nurmikko alkaa vallata sepeliä. Mietinnässä on reunalaatat, kivet ja istutusaltaat... Samoin toisella puolella.


Tässäkin nurmikko yrittää karata sepelille. Alunperin oli tarkoitus laittaa sepelin kohdalle laattaa kiertämään taloa, mutta suunnitelma on muuttunut. Tuntuu turhalta laittaa laittaa, jos laittais vaikka kiviä..


Raksa-ajalta jäänyttä laudanpätkää, jota on vielä iso kasa kärrättävänä latoon.


Kattopellit pitäisi saada paikoilleen.


Kukkaset haukkaamassa happea. Siellä on nyt maljaköynnöskin :)


Autokatoksen panelointi ym...


Meille on tulossa perjantaina perheenlisäystä, kun saamme kaksi kääpiöluppakorvakania. Meidän pihalta ei kaninruoka lopu :)

30 kommenttia:

 1. Pihoissa on kyllä aina työsarkaa. Toivotaan nyt sitä kauniimpaa säätä, niin saa pihahommatkin aloittaa :) Onnea perheenlisäyksen johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan todellakin aurinkoa, täällä sataa taas vettä ja ainut aurinkoinen päivä mikä on tälle viikolle luvattu, on torstai.

   Poista
 2. Tuo nurmikon karkaaminen sepelille on kyllä yksi vitsaus.. ja sitten se, kun sepelillä alkaa asvaa jos minkä sorttista rikkaruohoa, mitä ei saa haävitetty, vaikka kuinka harais ja nyppis. Tarkoitus olis kokeilla itse tehtyä "myrkkyä" -> etikka, suola, mäntysuopa. Ihania nuo itse kylväytyneet orvokit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna vinkistä. Täytyypä kokeilla tuota myrkkyä täälläkin :) Minä olin ihan ihmeissäni noista orvokeista kun ne löysin :)

   Poista
 3. Uuden talon pihassa riittää tosiaan hommaa! Mekin olemme joka viikko monta tuntia pihahommissa, eikä loppua näy. Paljonkos teidän tontilla olikaan kokoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tontti on puoli hehtaaria, osa on kylläkin jätetty ihan luonnontilaan.

   Poista
 4. Pihahommia riittää meilläkin vaikka muille jakaa, vaikka periaatteessa piha onkin meillä ns. valmis. Jostain kun vaan saisi intoa ja aikaa puuhastella pihatöissä, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla olisi kyllä intoa kunhan vain ei aina sataisi vettä :)

   Poista
 5. Tuolla pihalla on kanien hyvä juoksennella. Meilläkin oli aiemmin kaksi luppakorvakania, toinen kääpiöluppa ja toinen leijonaluppa. Ihania ja veikeitä pomppijoita :D Onnea perheenlisäyksestä siis!

  VastaaPoista
 6. Pihan laittaminen taitaa aina olla sellainne ikuisuusprojekti... Mutta vähän kerrallaan, ja ainakin siellä näkee kättensä jäljen nopeasti. :)

  VastaaPoista
 7. Pihalla riittää aina tekemistä.Meillä on osaksi sepeliä talon ympärillä.Se pysyy hyvänä kun rautaharavalla haraa joskus.Sitten olemme lisänneet sepeliä muutaman vuoden välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä ottaa täälläkin rautaharava käteen, jos lähtis rikkakasvit :)

   Poista
 8. Onnea perheenlisäyksestä ♥ Tuttuja tuntemuksia - pihalla riittää meilläkin rästihommia vaikka kuinka. Tuo sepelillä kasvavan rikkaruohon viheliäisyys on oikeasti ihan järkkyä. Tuntuu, etteivät rikkakasvit tarvitse yhtään multaa alleen kasvaakseen, mutta jotenkin saavat silti ihan mahdottomat juuret. Mutta toisaalta, fiilis on ihan mahtava kun saa yhden pienenkin kulman pihasta edes hetkeksi kuntoon. Sitä kohti siis, pikkuhiljaa, siellä ja täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ♥ Rikkakasveilla tuntuu todellakin olevan ihan älyttömät juuret.

   Poista
 9. Oih, onneksi olkoon näin jo etukäteen perheenlisäyksen johdosta :)
  Lapset ovat inttäneet meillekin lemmikeiksi kaneja vaan emme voi
  ottaa, kun ollaan miehen kanssa molemmat niin allergisia.
  Minusta on kiva katsella kuvia kodistanne, meidän koti kun on väritykseltään
  samanmoinen ja tyylikin liippaa läheltä (asumme Kannustalon Rauhalassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Samoin minä tykkään katsella teidän kodin kuvia :)

   Poista
 10. Kuulostaa tutulta, pihalla riittäisi vaikka kuinka paljon puuhaa. Olen juuri koko viikonlopun nyppinyt sepelipoluilta nurmikkoa ja rikkakasveja pois, siinä menee kyllä ikä ja terveys :D Onnea paljon perheenlisäyksestä, kanit on niin ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni ♥ Kyllä tuolla pihalla saa menemään tovin jos toisenkin, mutta kivaahan siellä on puuhastella. Niin kauan kunnes tulee joku ällöttävä ötökkä vastaan :)

   Poista
 11. Ihana piha -taidan tulla teidän uima-altaaseen kesähelteellä uimaan :)

  VastaaPoista
 12. Omakoti talossa on kaikki aina pikkaisen kesken. Meillä puolestaan "valmis" piha. Muutimme muuten myös 4 vuotta sitten. Kuitenkin pihaa pitää kokoajan laittaa... ja juuri isoalue istutettiin nurmea :D eli ei se lopu kai koskaan!! Teillä on ihanan avaraa ja paljon myös valmista!

  VastaaPoista
 13. Hyvältähän siellä vaikuttaa, mitä nyt pienistä. Kunhan kaikki on kunnossa, kun tuun tekemään kymmenvuotistarkastuksen. ;)

  VastaaPoista
 14. Tietkö Johanna mua helpotti tää sun postaus. Keväällä tulee aina niin paljon pihapostauksia, että mä kieriskelen huonossa omassa tunnossa. Meillä ei ole tehty Tyynelässä mitään sen neljän vuoden aikana, kun se on meillä ollut. Kiva, ettei aina näy viimeisen päälle pistettyjä pihoja, vaan niitä missä on potenttiaalia vaikka mihin ja missä haaveillaan ja suunnitellaan. Nyt kehtaan teidät kutsua heinäkuussa, kun teillä ei olekaan säntillisesti nypittyä hyötykasvimaata, köynnöskaaria, perinneperennoja ja järjestelmällisesti kiemurtelevia kivirivejä ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kyllä tule koskaan olemaan piha viimeisen päälle, eikä tarvikaan kun täällä metsän keskellä ollaan. Äläkä sää höpötä, tyynelä vaikuttaa ihan täydelliseltä ♡

   Poista
 15. Samassa veneessä ollaan! Meillä tosin on vasta hiekkaa pihalla. Ensi viikolla tulee mullat. Rakastan pihanlaittoa, mutta varmaan siihenkin tulee helposti sellainen "tämän kanssa voi elää" fiilis. Teidän talonväri on muuten tosi kiva! Meillä on maalausurakat juuri edessä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...