keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Suosinko suomalaista?

Sain erittäin mielenkiintoisen haasteen Little mrs Finland blogin Karoliinalta. Blogi kertoo Karoliinan perheen elämänmuutoksesta kohti suomalaisten yrittäjien ja tuotteiden maailmaa. Perhe on sitoutunut ostamaan vuoden ajan vain suomalaisten yritysten tuotteita.

Karoliina haastoi minut joko ostamaan seuraavaksi kotiini jotain suomalaista tai vaihtoehtoisesti esittelemään jotain jo hankittua suomalaista sisustustavaraa/huonekaluja. 


Ensiksi ajattelin, että helppo nakki, mutta todellisuus paljastui aika pian. Meillä taitaa olla eniten tuon nimeltä mainitsemattoman ruotsalaisyrityksen huonekaluja. Jotain suomalaista kuitenkin löytyi.


Meidän kodin suomalainen ylpeys; Alvar Aallon vuonna 1952 suunnittelemat Artekin A110 valaisimet eli käsikranaatit.


Meiltä löytyy myös useita VM-carpetin mattoja, joista kuvassa Ristomatti Ratian suunnittelema Basso paperinarumatto.


Pihalla sekä pylväs- että seinävalaisimet ovat suomalaisen Ketosen valmistamat.


Punkaliven säilyttimen olen voittanut blogiarvonnassa.

Näiden lisäksi meiltä löytyy mm. Saanan ja Ollin tekstiileitä, Anna Nygårdin tuotteita, paljon suomalaisia julisteita, muita suomalaisia tekstiilejä ja Rentosauna tuotteita.

Haaste pisti kyllä miettimään suomalaisten tuotteiden käyttöä ja tästä lähtien pyrin valitsemaan suomalaisia tuotteita.

Haastan mukaan Kukkurakoti -blogin Jennin ja Kaksin kaksiossa -blogin Lauran.


32 kommenttia:

 1. Kiva haaste ja kauniita suomalaisia teiltä löytyy. Jotenkin itse ainakin arvostankin kodissani enemmän suomalaista tuotantoa, sitä pitäisi hankkia enemmänkin.

  VastaaPoista
 2. Haastava haaste! Ja vielä haastavampaa on, jos haluaa ostaa tuotteita, jotka on sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa. Esim. monet Rento Sauna -tuotteet on valmistettu Aasiassa. Tarkistin mm. heidän saunakiulun tuotantomaan kerran (laitoin mailia), kun huomasin, että lapussa lukikin valmistuttaja eikä valmistaja. Ja tuotanto olikin sitten Kiinassa ;) Itse pyrin niin paljon kuin mahdollista etsimään myös sellaisia tuotteita, jotka valmistetaan Suomessa - ja se on haaste se. Mitä olen oppinut; jos ei ole avainlippua ja tuote on teollinen, on valmistus todennäköisesti jossain muualla kuin Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja noista anna nygårdin säletuotteistakaan en ainakaan minä ole varma, missä sälekaihtimet on valmistettu. Ei ole helppoa tämä ei!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen haaste. Luulen, että eniten Suomalaisia tuotteita löytyy meidän astioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyy suomalaisia astioita, joita en tähän postaukseen laskenut mukaan.

   Poista
 4. On TODELLA mielenkiintoinen haaste. Tuli itselläkin sellainen olo, että pitää ihan alkaa miettimään onko kotona mitään Suomalaista! Ja samaa mieltä Outin kanssa, astioita ainakin löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän haasteen myötä on tullut kauppareissuilla nyt ostettua ainoastaan suomalaista jos on löytynyt. Hammastahnaa sai vähän aikaa etsiä, mutta löytyihän se: oxygenol.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus! Jäin oikein itsekin miettimään, mitä suomalaista meiltä löytyy.

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Nyt onkin aikaa pohtia oksennustaudin kourissa. Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 7. Lopetin muumimukit ja muut Arabian ja Iittalan tuotteet jotka tehdään Thaimaassa ja muualla. En maksa Design In Finland ja tehdään samassa tehtaassa kun Ikean kupit. Muutenkin Suomessa on todella vähän uutta ja mielenkiintoista designia jota kannattaisi ostaa. Sori, ostan suosiolla laatua ulkomaisilta valmistajilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Design from finland ei tarkoita että tuote on valmistettu suomessa vaan tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa, ja voidaan osoittaa että yritys on investoinut suomalaiseen muotoiluun.

   Poista
 8. Kiitos oli kiva postaus! Todella helposti sitä mieltää monet asiat suomalaisiksi, mutta ne eivät niitä olekaan. Minä tosiaan luulin string pockettia suomalaiseksi :) Mutta jos asiaan kiinnittää huomiota niin kyllä suomalaistakin löytyy ja yrityksiä kannattaa suosia monestakin syystä! Yksi hyvä syy on tietenkin työllistämisvaikutus. Jos tykkää kauniista astioista niin kannattaa katsoa Jatta Lavin kotisivut, aivan ihania juttuja. Itse olen jotakin sieltä hankkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle haastamisesta. Haasteen myötä on meidän perheen silmät auenneet ja kauppareissuilla tulee ostettua pääasiassa suomessa valmistettuja tuotteita. Kävin tsekkaamassa tuon Jatta Lavin ja kaunista on.

   Poista
 9. Mukava postaus tärkeästä aiheesta! Jos jokainen meistä ostaisi kuukaudessa 10 eurolla enemmän
  suomalaisia tuotteita, se toisi 10 000 uutta työpaikaa! Tämä on hyvä muistaa joka päivä esim.
  ruokakauppaostoksilla, ruokaan kun kulutamme melkoisen tukun rahaa joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 10. Yhdyn mrs Finlandin sanoihi. Mielenkiintoinen aihe, joka loistavasti herättelee meitä omiin kulutustottumuksiin. :)

  VastaaPoista
 11. Hieno ajatus suosia pelkästään suomalaista. Meillä on sama Artekin valaisin joka on kuitenkin valmistettu Kiinassa. Oli melkoinen pettymys löytää valaisimen pohjasta tarra made in China.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm..minä en ole meidän valaisimista merkkiä löytänyt mutta eipä artek ole avainlippuyritysten luettelossa joten ilmeisesti ei ole suomessa valmistettu :(

   Poista
  2. Meidän lampussa se oli pohjassa. Harmitti mutta minkäs teit:)

   Poista
 12. Aihe pistää miettimään. Monet tuotteet on valmistettu muualla, valmistuttaja voi olla suomalainen. Ruokakaupassa tulee pohdittua ja valittua helpoiten suomalaista ja lähellä tuotettua. Suosin suomalaista, mutta oikeastiko ja ajatuksella? Loistava herätys tarkastella omia ostoksia ja tulevia tarpeita.

  VastaaPoista
 13. Onpas mielenkiintoinen haaste, kiitos Johanna! <3 Teiltä löytyy ihania juttuja!

  VastaaPoista
 14. Olipas aivan ihania kuvia :) Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Tää on kiva haaste !! Mielenkiinnolla seurailen millaisia postauksia tähän haasteeseen osallistuvilta tulee.

  Hienoja valaisimia teillä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Tämä on todella mielenkiintoinen haaste ja aihe.

   Poista
 16. Onpa mielenkiintoinen haaste. Pisti oikein miettimään omiakin koluja ja kaluja. Jään seuraamaan!!! 👍

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...