torstai 6. marraskuuta 2014

31 tuntia ilman sähköä

Ollaan oltu täällä taas ilman sähköä, viimeksi näin kävi Eino-myrskyn aikaan. Tällä kertaa sähköt vei Hertta-myräkkä. Meillä onneksi tupa pysyi lämpimänä takan ansiosta ja lämmintä ruokaa saatiin huoltoasemalta. Koululaiset ja päiväkodin väki sen sijaan joutuivat tyytyä lämpimän ruoan sijasta näkkäriin ja porkkanaraasteeseen ja tänään kun sähköjä ei vieläkään ollut, koululaiset saivat pitää halutessaan vapaapäivän ja päiväkodin väki evakuoitiin toiseen päiväkotiin.


Meillä ei pääseet pakasteet sulamaan eikä jääkaapin elintarvikkeetkaan pilaantuneet, sillä kylmäkallet ja pakkasesta otetut mehupullot pitivät jääkaapin viileänä. Jäätelöt ja liha vietiin ulos pakkaseen. Aamukahvinkin sain onneksi töissä.

Tänäänkin on vielä ollut pieniä hetkiä kun sähköt ovat olleet poikki, mutta toivotaan, että ne nyt alkaisi pysymään päällä.


39 kommenttia:

 1. Oi onpas teillä siellä jo talvinen tunnelma. Varmasti huomaa tuollaisen jälkeen miten tärkeää sähkö on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myräkkä toi meille tosiaan kunnolla lunta ja täällä on tosi kaunista nyt, kun aurinko paistaa ja on pakkasta. Nämä kuvat on otettu kahden työpäiväni aikana kännykällä, metsäretkeltä ja päiväkodin pihalta. Ja todellakin ei voi kuin ihmetellä sitä entisaikojen sähkötöntä elämää.

   Poista
 2. Voi ei! Se on jännä huomata, miten paljon ja moneen asiaan tuo sähköttömyys vaikuttaa. Viime talvimyräköissä meilläkin oli pidempi sähkökatko ja kyllä sitä aika toimettomaksi meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toimettomaksi vetää, ei tiedä mitä tekisi, istuu ja ihmettelee vaan. Täällä on vielä talouksia ilman sähköä :(

   Poista
 3. Voi kääk. Toi on kyllä hurjan kurjaa ja aiheuttaa jo todellisia ongelmia. Toivottavasti nyt helpottaa ja olette selvinneet pahimman yli. Kauniita kuvia kuitenkin. Täällä vihmoo rännänsekaista lunta vaakatasossa ja se olis sitten talvirenkaiden vaihto. Kun ei ajoissa voi,....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on nyt sähköt, vielä saattaa räpsiä lyhyitä hetkiä pois päältä. Mietityttää vanhukset ja sairaat, miten ne selviää. Onneksi kaupunki on vedonnut ihmisiin ja pyytänyt tarkistamaan naapureita ja tuttavia, pärjäävätkö ja kotipalvelukin on tarkistellut asiakkaiden tilanteita.

   Poista
 4. Ohhoh, siellähän on jo ihan talvi! Täällä Etelässä vielä kasvatellaan yrttejä ja pinaattia pihalla :)

  No onneks oli takka! Ja pakastin pihalla. Me jouduttiin viime talvena sähkökatkon aikaan keittelemään hytisevät aamukahvit pihagrillissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on täysi talvi, ainakin tämän viikon vielä :)

   Poista
 5. Voi harmi, pitkään sähköt olleet poikki :/ toivottavasti ei enää tulisi katkoja. Upeita kuvia Johanna :)

  VastaaPoista
 6. Kauhean kauan on sähkökatkos kestänyt, toivottavasti näitä nyt ei tule lisää sinne.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia!! Talvi ei näytäkään niin suurelta möröltä, kun näki nämä. 😃 -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Nämä kuvat on tosiaan mun kahden työpäivän aikana otettuja, kävimme metsäretkellä eilen noissa ihanissa maisemissa.

   Poista
 8. hUI! En ehkä selviäis noin pitkään ilman sähköjä :D

  VastaaPoista
 9. Oi mitä maisemia! Melkein unohtaa, että teillä on ollut siellä varmaan aikas "tunnelmallista". Eli kamalaa. Mut neuvokkaasti ootte selvinneet. Voimahali näin jälkeenpäin. Mietinkin, että varmaan teillä meni mykäksi.

  VastaaPoista
 10. Voi hurjaa, olipas pitkä aika ilman sähköjä! Pidetään peukkuja, että ne nyt pysyy :)

  VastaaPoista
 11. Me ollaan aina vältytty pidemmiltä katkoilta ja uskomatonta, että näin kauan voi sähköt olla pois. Mutta hienosti olette pärjänneet ja upeita kuvia.

  VastaaPoista
 12. On teillä ollut olemista! Tosiaan, näin kun sähköt toimivat ei aina edes hoksaa mihin kaikkeen sähköä oikeasti tarvitaan. Toivotaan, että sähköt pysyvät nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on saanut miettiä mm. miten saa kännykän ladattua, että saa herätyksen aamulle. Onneksi pahin on nyt ohi :)

   Poista
 13. Ohhoh, silloin kun sähköt ovat pidempään poissa, niin kyllä se vaatii nykyihmiseltä kekseliäisyyttä. Viime talven mekin olimme joitakin pätkiä sähköittä, ja uskomatonta, miten avuton olo oli välillä! :)

  VastaaPoista
 14. Voi mahdoton!
  Onneksi teillä oli takka, että talo pysyi lämpöisenä!
  Ja marjoja etc saa sitten kaupasta.
  Harmillista kuitenkin!!
  Kauniita talvisia kuvia!!

  VastaaPoista
 15. Onpa teillä siellä kauniin talviset maisemat! Vaan ei ole kiva tuollainen myrsky,
  joka vei sähköt mennessään pitkäksi ajaksi. Toivottavasti sähköt nyt pysyvät ja
  saatte nauttia alkutalvesta mukavasti lämpöisessä ja valoisassa tuvassa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 16. Voi apua!!! Tsemppiä ihan hurjasti ja toivotaan nyt että saatte viettää viikonloppunne ihan sähkön kera <3

  VastaaPoista
 17. Ihanan talviset maisemat (meillä sataa vettä), mutta melkoisen tylsän pitkä aika tuo 31 tuntia. Täytyy sanoa, että kyllä nykyihminen on aika hukassa ilman sähköä. Monella ei ole muuta lämmitystä. Onneksi teillä oli toisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä vieläkin samanlainen maisema, mutta ensi viikolla lumet varmaan lähtee :(

   Poista
 18. Teillä on kyllä ihanan talvisen näköistä kun lunta on noin paljon. Tosi harmillista kun tuolleen sähköt lähtivät. Siinä huomaa nopeasti kuinka tärkeää se on meille nykyään. Onneksi se on nyt ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi nyt sähköt pysyneet, mutta osalla oli taas eilen pois :(

   Poista
 19. Meillä oli viime talvena n.3 päivää sähköt pois. Onneksi talo lämpiää pelkällä puulla, kahvit ja ruuat sai tehtyä hellalla sekä uunissa eikä tarvinnut palella. Pimeää toki oli, kun ei ne kynttilät niin kamalan paljoa valaise. Käytiin kyllä anopilla saunassa, koska kylppäri on ainut jossa on sähkölämmitys ja sehän veti melkeen pakkasen puolelle, kun ei lämpö päässyt sinne leviämään. Onneks ei putket menny jäähän...Mutta aika seikkailuahan tuo sähköttömyys on! Tosin sähköyhtiön korvaus olikin sitä luokkaa, että seuraava lasku oli miinus merkkinen :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...