keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Diy -kuivatut omenalastut

Omenakausi on alkanut ja kun löysin mainion ohjeen kuivattuihin omenalastuihin, päätin kokeilla tehdä niitä. Ohje löytyy Kuu yrttitarhassa blogista. 


Itse tein omenalastut seuraavasti:

Siivutin omenat kuorineen ja laitoin kulhoon, jossa oli sitruunoista puristettua mehua. Sen jälkeen kierittelin omenansiivut kanelissa ja laitoin uunipellille. Uunin laitoin kiertoilmalle ja asteita n. 75c. Jätin luukun hieman raolleen ja välillä käänsin siivut toisin päin. Siivut olivat uunissa useamman tunnin ennenkuin olivat kuivia.


Lastut maistuu myös lapsille. Ajattelin kokeilla seuraavaksi maustaa omenasiivuja esim. vanilijalla. Hyötykasvikuivuri olisi kova sana, ei tarvitsisi uunissa kuivatella.


Oletteko te tehneet omenalastuja tai lastuja muista hedelmistä? Millä olette maustaneet? Olisi kiva saada lisää vinkkejä.

28 kommenttia:

  1. Onpa mainio idea. Pitääpä kokeilla, kun noita omppuja nyt on tarjolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta kannattaa kokeilla, jos omppuja löytyy :)

      Poista
  2. En ole koskaan kokeillut kuivata hedelmälastuja, mutta näitä voisin kyllä kokeilla, jos ei se ole tuon vaikeampaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on tosi helppoja, ainut miinus puoli on tuo kuivatusaika kun pitää useita tunteja kuivattaa.

      Poista
  3. ääähh kun kaikki laittavat herkkullisia omppureseptejä, mistähän meille saataisiin kanssa noita omenoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, toivottavasti saat jostain omppuja. Oisko teilläpäin mitään autiotaloa, jonka pihalta vois käydä poimimassa...

      Poista
  4. Joskus kuivatin omenakanelilastuja, en muista oliko hyviä. Näitä voisi kokeilla, kun mennään viikonloppuna kummitädin mökille omenoita poimimaan. PS: lopettelen tuon Häivähdyksiä blogin jos haluat muuttaa blogiluetteloon minun uuden blogin . Kiitos :) http://hui-hai.blogspot.fi , kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia kun vinkkasit, käynkin heti laittamassa uuden osoitteen.

      Poista
  5. Onpas herkullisen näköinen idea - ihankohan se pitäisi se kuivuri tuolta varaston kätköistä kaivaa esille. Viimeksi olen käyttänyt sitä, kuin kuivattiin voikukanlehtiä lemmikkisiilille;)

    VastaaPoista
  6. Kuivatut omenalastut ovatkin hyviä ja jos tekeminen ei ole tuon vaikeampaa, niin täytyykin kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Minun piti myös kuivattaa samalla tavalla omenoita, mutta meillä loppui omenat kesken, viimeiset hain tänään puusta ja nyt harkitsen tarkoin mihin raskin ne käyttää :)
    Mausteeksi sopisi ehkä myös anis, sitä ehkä itse kokeilisin kanelin lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla tuota anista, kiitos vinkistä!

      Poista
  8. Nam. Tää on jo toinen hyvä omppuvinkki minkä mä luin tänään (toinen oli Punainen Pihlaja - blogissa)
    Nyt siis äkkiä hakemaan ne loput pois puusta ja hommiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura, kiitos blogivinkistä, menenkin heti sinne :)

      Poista
  9. Oi nams! Omppulastut näyttävät herkullisilta!
    Kiitos, kun jaoit tämän ohjeen, sitä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  10. Perunoista olen tehnyt lastuja ja nams .. ne ovat hyviä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunoistapa tulee varmaankin hyviä, kokeilulistalle siis :)

      Poista
  11. Nam, varmasti herkkua. Meidän pihapuiden omenat on menneet suoraan suihin, mutta voi olla että viikonloppuna saadaan pari kassillista omenia, niin näitä voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  12. Tässähän tulee kauhea lastuhimo! :D En ole itse ennen tehnyt, mutta olen saanut maistaa porkkana- ja punajuurilastuja. Nekin olivat tosi hyviä suolaisen puolen lastuja.

    VastaaPoista
  13. Namskis! Minä hankin meille istutettavaksi uusia omenapuita. Voi olla, että joutuu jokusen vuoden odottamaan ennen herkkuomppuja! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...