keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Ponitallilla

Meidän esikoinen (11v) on hevoshullu ja käy vakituisesti kahdella eri tallilla. Toinen näistä talleista on ihana shetlanninponitali Stall Ax Keski-Pohjanmaalla Lohtajalla. Tällä hetkellä ponikerhot ja ratsastus ovat tallilla tauolla yrittäjän muiden työhommien takia. Mutta tallin vakkarikalustoon kuuluva 4 tytön porukka käy siellä kuitekin touhuilemassa joka toinen viikko. Eilen oli taas tallipäivä ja minä räpsin kuvia. Tallilla on tällä hetkellä kaksi ihanaa pientä shettisvarsaa.

 Varsat Mikki ja Elli.

 Moona ja varsansa Mikki.

 
Stall Ax on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli ja yksi Suomen kuudestatoista Laatutallista. Stall Axilla huolehditaan ponien lisäksi pienistä hevoskärpäsen puremista tytöistä ja pojista niin hyvin, että minäkin äitinä pystyn jättämään tyttöni sinne ilman huolen häivää, pelkoa siitä, että jotain ponien kanssa tapahtuisi. Niitä huonojakin kokemuksia kun meiltä löytyy, tallin nimeä nyt mainitsematta.

 Tässä ovat pikkupojat eli kaksivuotiaat Vergu ja Topi ja vasemalla minun lemppariponi 13-vuotias Ransu eli Ivanhoe Av Friheten

Tämän Sissi-ponin mahassa on tuleva varsa.

 Upea ori Verano

Vuoden ikäinen Emma eli Eowyn Ax.

Näiden ponien lisäksi tallilla asustavat vielä Lettu, Ellin emä Fifi ja Bella. Sekä nämä suloiset lampaat Martta ja Lyyli, kanoja, kukko, kissoja ja koira.


Tyttömme Liina on osallistunut tallin poneilla niin poniagility-kilpailuihin, ratsastuskilpailuihin kuin toiminut junior handlerina.

 Tallin yrittäjä Leena on myös taitava valokuvaaja ja tässä vielä viime syksynä hänen ottamia kuvia meidän heppahullusta. Kaikkien seuraavien kuvien copyright Leena Jokinen.


Stall Ax löytyy myös facebookista täältä ja Leenan valokuvaussivusto täältä.

Muistakaa osallistua Magia Graphics arvontaan täällä.

Ihanaa juhannuksen odottelua!

32 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat niin sinun kuin Leenankin. Meillä mummolassa poneja ja hevosia, joten siellä pääsee tyttö purkamaan innostustaan poneihin serkkutytön opastuksella.

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita kuvia. Tosi tunnelmallisia. Meillä on hevostalli ihan vieressä ja tosi kiva käydä siellä niitä ihastelemassa, vaikka ei ratsastetakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga. Hevostalli naapurissa olisi aivan ihana.

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja voi, että mun bebe haluis olla heppatyttö. On ehkä vielä liian pieni ja harrastus on k a l l i s!! Mutta katsellaan mitä tuleman pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Harrastus on kieltämättä kallis, mutta hyvä harrastus on :)

   Poista
 4. Upeita kuvia! Olin kauhea heppahullu lapsena, mutta ratsastamaan en päässyt kuin jonkun hassun kerran...Meillä on ihan naapurissa hevosia, ja onhan ne kauniita eläimiä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina. Hevoset on kyllä kiehtovia eläimiä.

   Poista
 5. Oi, suloista! <3 Itsekin olin nuorempana heppahullu, ja joskus vanhempana olen silloin tällöin leikitellyt ajatuksella, että alkaisi taas heppailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina: itse aloitin ratsastus harrastuksen oman tytön myötä vasta aikuisena, koskaan en nuorempana ole ollut kiinnostunut hevosista.

   Poista
 6. Todella kauniita kuvia olet ottanut! Näitä ja muitakin ottamiasi kuvia on ilo katsella :)

  VastaaPoista
 7. Oioi, mitä ihania heppakuvia! Ihastelimme tätä postausta yhdessä 10-vuotiaan tyttäreni kanssa, heppahöperö hänkin!
  Voi kun olisi tuollainen heppatila mökkimme lähimaastossa, viihtyisi neiti paremmin möksäilemässä.

  Iloista juhannuksen odotusta!

  VastaaPoista
 8. Todella kauniita kuvia! Ja niin ihania karvaturpia! Hepat on kyllä ihania ja vaikuttavia eläimiä. Kaunista juhannusta sinne teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni: kiitos. Hepat on ihania. Ihanaa juhannusta teillekin!

   Poista
 9. Vau, mitä kuvia. Ja suloisia poneja ja ponityttö. Meidän 11 v ei ole kiinnostunut juurikaan, vaikka oma karvapallero löytyykin :) Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Casa Mimi: voi, meidän 11-vuotiaan suurin ja ainut toive olisi saada oma poni :) Ihanaa juhannusta sinullekin!

   Poista
 10. Oi mitä ihania eläinkuvia! Tälläisistä tulee aina hyvä mieli :)

  LadyBlue is in the House

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihania kuvia <3 vanhan heppatytön sydäntä lämmittää :) ja miten ihana että on tuollaisia turvallisia, idyllisiä paikkoja pikku heppahöperöille! <3

  VastaaPoista
 12. Voi, kenenpä heikkous ei olis ihastuttavat eläinlapsoset.. Tosi ihania kuvia, ja pakko erikseen tehdä kunniaa noille viimesillekkin kuville; todella kaunis tunnelma saatu taltioitua!

  VastaaPoista
 13. Voi, miten hienot kuvat lempiharrastuksesta voikaan ottaa! Mut mites tästä bloggauksesta ottaisi...? "Silja istuu sohvalla kieli keskellä suuta, sylissään tietokone, johon on kytketty johdolla järkkäri?" :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...