perjantai 30. toukokuuta 2014

Toivepostaus: punariisi & aprikoosin siemenet

Moni lukijoista toivoi, että kertoisin lisää punariisistä ja aprikoosin siemenistä. Kerroin 20 asiaa minusta -postauksessa syöväni molempia. Tämä postaus ei ole mainospostaus, vaikka tässä esiintyykin tiettyjä tuotteita.


Aloitetaan aprikoosin siemenistä. Syön kuvassa näkyviä Cocovi aprikoosin siemeniä päivittäin. Aprikoosin siemenet sisältävät runsaasti amygdaliinia ja sen johdannaista laetriilia sekä hyviä rasvahappoja. Amygdaliinia on tutkittu sen syöpää ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi. 


Otan kaksi aprikoosin siementä päivässä, yhdessä pureskeltavien D-vitamiinien kanssa. Siemenet maistuvat todella kitkeriltä, joten D-vitamiinin maku peittää siementen maun. Aprikoosin siemeniä saa ainakin luontaistuotekaupoista sekä ilmeisesti myös Punnitse & Säästä myymälöistä.

Googlettamalla löytyy paljon tietoa aprikoosin siementen terveysvaikutuksista. Siementen positiivisista terveysvaikutuksista ja riskeistä on kiistelty maailmalla jo kymmeniä vuosia.

Minulla ei ole tullut siemenistä mitään haittavaikutuksia, vaikka liiallisella käytöllä voi olla seurauksena mm. pahoinvointia, päänsärkyä ja kuumetta.


Punariisi kolesterolin alentajana on myös paljon keskusteltu ja kiistelty asia. Lääkärit eivät yleensä suosittele punariisiä, koska sen tehosta ja sivuvaikutuksettomuudesta ei ole selvää tieteellistä näyttöä. Punariisihän sisältää pieniä määriä luontaista statiinia.

Kolme vuotta sitten kolesteroliarvoni olivat työterveystarkastuksessa yli 7 ja terveydenhoitaja uhkasi kolesterolilääkityksellä jos en saisi sitä putoamaan. Etsin netistä tietoa ja törmäsin punariisiin. Aloin syömään yhden kapselin päivässä ja puolen vuoden päästä arvoni oli tippunut vähän yli viiteen. Nyt olen syönyt yhden kapselin punariisiä kolmen vuoden ajan ja kolesteroliarvoni on tippunut neljään. Hyvä- ja huonokolesteroli on myös oikeassa suhteessa. 

 Meillä on suvussa korkeaa kolesterolia ja isäni on saanut jättää kolesterolilääkityksen pois kokonaan punariisin avulla. Samoin äitini syö punariisiä hyvin tuloksin. Vuosi sitten tapasin ensimmäisen lääkärin joka näytti positiivista punariisille. Työterveyslääkärini suositteli punariisin syömistä, kun kerran olen niillä saanut hyvä tuloksia. Hän jopa otti kyseisen punariisin merkin ylös itselleen. Käytän siis ensimmäisessä kuvassa näkyvää Bioteekin punariisiä.

Jos teillä lukijoilla on kysyttävää kerron mielelläni lisää. Tai jos teillä on omakohtaisia kokemuksia jättäkää kommenttia!

4 kommenttia:

 1. Anoppinikin hoiti omaa kolesteroliaan punariisillä :)

  VastaaPoista
 2. Uusia tuttavuuksia... hyviä sellaisia. Minulla on vaki käytössä valkosipuli- ja kalaöljykapselit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen syönyt kalaöljykapseleita. Täytyypä käydä googlettamassa nuo valkosipulikapselit :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...