maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kotimme laiminlyöty tila - ensiesittelyssä kodinhoitohuone

Sula mahdollisuus blogin Niina haastoi minut esittelemään kotimme laiminlyödyn tilan. Kiitos Niina haasteesta. Eli kyseessä on tila, johon ei ole ehtinyt, jaksanut tai voinut panostaa niin paljon kuin muualla kodissa.

Esittelen teille siis meidän kodinhoitohuoneen. Tämä tila on kodissamme se eniten harmaita aiheuttava tila, epätäydellinen. Neliöitä kodinhoitohuoneessamme on10, mutta suuren määrän niistä vie yläkuvassa oikealla näkyvä kaapisto, joka kätkee talomme teknisen tilan. Aivan oikein, talomallissamme ei ollut erillistä teknillistä tilaa. En ymmärrä miten emme itse tajuneet tehdä sitä muualle enkä varsinkaan ymmärrä, miten Kannustalo suunnittelee taloja ilman teknistä tilaa. Tämän teknisen tilan takia, kodinhoitohuoneeseemme ei voinut laittaa korkeita kaappeja, mikä on iso miinus.

Kuvaa kun katsoo, oikealle jää ovi, josta kuljetaan pesuhuoneeseen ja saunaan. Vastapäätä on "pikkuterassin" ovi.


Tämä kuva on otettu teknisen tilan edestä. Eli valkoiset liukuovet kätkevät kyseisen tilan. Liukuovet ylettyvät kattoon asti. Vasemmalla näkyy Lämpöässä maalämpöpumppu-systeemi. Alunperin oli tarkoitus, että tämäkin mahtuisi liukuovien taakse, että koko seinä olisi ollut liuku-ovea. Jokin virhe sattui rakennusvaiheessa, joten jouduimme jättämään koneen näkyville. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa ottaa koneesta etupaneelit irti, jotta kone mahtuu liukuovien taakse.

                   

Liuku-ovien taakse kätkeytyy tämännäköinen järkyttävä kaaos. Siellä on teknisten laitteiden lisäksi tyttären ratsastuskamppeet. Nämä ratsastuskamppeet aiheuttaa äidille eniten harmaita hiuksia. Varsinkin kun ne ovat yleensä heitettynä kaapiston lattialle. Kuvassa ei näy lattialla lojuvaa ratsastuskenkien röykkiötä.

Keskuspölynimuria varten lattiaan on valettu maansisälle putki, johon pölynimurin letku työnnetään. Kuvassa joku laiskimus ei ole jaksanut koko putkea sinne työntää, vaan on jättänyt sen osaksi näkyviin. Kodinhoitohuoneemme on kotimme laiminlyöty tila olosuhteiden pakosta. Meillä on autokatos/lämmin varasto vielä kesken. Kun se valmistuu tänä kesänä, tarkoitus on, että tytön ratsastuskamppeet siirtyy sinne, samoin minun ompelu- ja askartelupiste. Kaikki nämä toiminnot ovat nyt kodinhoitohuoneessa, samoin talon ulko- ja sisämaalit, isännän työkaluja ym. Huoh..

 Ja nämä tasot ovat yleensä täynnä tavaraa. Isännällä sattui olemaan eilen jokin siivousvimma ja siivosi huoneen. Käytin tilaisuuden hyväksi ja räpsin kuvia. Eihän niitä olisi muuten kehdannut tänne laittaa.


Tässä kuvassa näkyy minun ompelukoneet, korutarvikkeet ym. Tuoli on ompelutuolini. Verhot puuttuu vielä ikkunasta.


Listat puuttuu katosta..

Haastaan mukaan seuraavat bloggarit:

 Modernisti Kodikas
Hjem, Kjaere Hjem
Rakkaudella Rouva M

Ihanaa vapaata maanantaita!

19 kommenttia:

 1. Aika jännä ratkaisu kannustalolta, että tuon kokoisessa talossa ei ole teknistä tilaa, mutta kivasti olette saaneet melkein kaiken ovien taakse piiloon. Kodinhoitohuone on kyllä hankala tila. Meillä on nyt tulossa aika kivanoloinen kodinhoitohuone, jossa 7 neliötä on minusta kivasti hyödynnetty. No käyttöhän sen toimivuuden sitten kertoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin erikoinen ratkaisu kannustalolta, mutta jospa meillä alkais helpottaa kun saadaan tuo ulkovarasto valmiiksi.

   Poista
 2. Tosi kurjaa kun Kannustalo ei ole suunnitellut teknistä tilaa. Muuten kodinhoitohuoneenne näytää mukavalta mun silmään -meillä kun 68.v. kerrostalo kodissa ei tälläistä ole ollenkaan.
  Stemppiä loppu remontteihin ja ihanaa 2.pääsiäispäivää!

  halauksin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna ja ihanaa uutta viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Hei, kiva kun ehdit tehdä haasteen! Teidän kodinhoitohuoneessa on kuitenkin kivasti laskutilaa, vaikka tuo teknisen tilan ratkaisu ei miellyttäisikään. Ja ei ollenkaan pahalta näytä mun silmääni, etenkin, kun meillä pesukone on vessassa!

  VastaaPoista
 4. Tälleen vuokralla kolmiossa asuvalle toi huone näyttää luksukselle! ;)

  VastaaPoista
 5. Mukavaa että saitte kuitenkin mahtumaan teknisen tilan kodinhoitohuoneeseen. Kuniilta näyttää kodinhoitohuoneenne ja kivasti löytyy pöytä/laskutasoa <3

  VastaaPoista
 6. Voi kodinhoitohuone. Sellaista mulla on joskus ikävä. Vanhassa kodissa oli ylimääräinen mkuuhuone, jossa hoidettiin pyykkihuolto ja säilytyshommat. Nykyään pyykinkuivausteline rojottaa aina kaupunkikodissa tuossa Lundian edessä ja Tyynelässä tuvassa. Teillä on varmasti hyvin tilaa sitten, kun varasto valmistuu. Tsemppiä välivaiheeseen kaaoksen kanssa ♥

  VastaaPoista
 7. Minäkin esittelin samaisessa haastessa kodinhoitohuoneemme. Meitä harmittaa kun emme tehneet tuollaista kuraria, joka teillä on. Jospa kodinhoitohuoneenne muuttuu käytännöllisemmäksi kun autotalli/varastonne valmistuu. Kivat mustat tasot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna: me ei olla vielä kertaakaan käytetty tuota kuraria :)

   Poista
  2. :) Hyvä tietää, ei harmita enään yhtään niin paljon!

   Poista
 8. Turhaan olet kodinhoitohuonetta piilotellut! Näyttää ihan näppärältä ja valoisalta! Ihanan iso ikkuna, niin saa luonnonvaloa huoneeseen. Ymmärrän väliaikaisen kaaoksen tunteen. Tsemppiä rakennuspuuhiin!

  Meillä kodinhoitohuone tulee uudessa kodissa toimimaan myös teknisenä tilana. Saas nähdä miten tulee käytännössä toimimaan. On kuitenkin oma tilansa, eikä siitä ole kulkua minnekään. Meillä oli pakko neliöiden pakosta tehdä tällainen ratkaisu…

  VastaaPoista
 9. Haasteeseen vastattu: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/04/arkihaaste-too-much-information-edition.html

  :D

  VastaaPoista
 10. Mä olen niiin hidas tän toteutuksen suhteen, mutta tulossa on ;)
  Kiitos haasteesta! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...