perjantai 3. tammikuuta 2014

Suomen kaunein koti -suosikit

Aika moni lukijoistakin varmasti seuraa Suomen kaunein koti -ohjelmaa televisiosta. Esittelen teille nyt minun suosikkini kyseisestä ohjelmasta.Tässä kodissa pidän avaruudesta, valkoisesta, puusta ja niiden yhdistelystä.


Tässä kodissa minua viehättää valkoinen, puu, avaruus ja yksinkertaisuus.


Tässä kodissa pidän erityisesti hirsiseinistä ja lautalattiasta.

Mutta ääneni annoin tälle upealle kodille: Arkkitehtien unelmakoti Turussa.

Tämä koti on niin luksusta. Pidän kodin julkisivusta, betonista, tehdasmaisuudesta ja siitä miten kaikki on yhdistelty.

Kaikki kuvat mtv:n sivuilta.

Löytyikö teille suosikkikoteja ohjelmasta?


11 kommenttia:

 1. Itse tykkäsin tuosta ihan ensimmäisestä kodista tässä postauksessa! Lähes kaikki esineet ja huonekalut siellä miellyttivät omaa silmääni :) Kiva ohjelma tämä kyllä on!

  VastaaPoista
 2. Minun ehdoton suosikkini oli nro 7. Siellä natsas kaikki ja olen ehdottomasti funkkiksen ystävä. Tosin on sanottava, että kaikki nuo kodit olivat kauniita.

  VastaaPoista
 3. Oman ääneni annoin töölöläiselle loft-kodille, mutta ohjelmassa oli paljon mielenkiintoisia koteja - esimerkiksi juurikin Sannan koti Espoossa - vaikka suurin osa ei ollut tyyleiltään oman makuni mukaisia. :)

  VastaaPoista
 4. Mä tykkäsin Sannan kodista ja tosta betonitalosta :)
  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
 5. Noi vanhat kansakoulut oli mun mielestä jautaa! Betonitalossa en tuntisi oloani kotoisaksi ollenkaan.

  VastaaPoista
 6. Olipa hauskaa löytää blogistasi kuvia kodistamme. Vaikka emme päässeet jatkoon, oli kiehtovaa olla mukana ohjelmassa. Olemme saaneet mukavaa palautetta katsojilta ja tuomarien kommentit osoittivat meidän olevan oikealla tiellä vanhan kunnostamisessa. Ydinajatuksenamme oli osoittaa suomalaisille kuinka keskeneräisessäkin voi elää täyttä elämää! Tämä ei välittynyt ohjelmassa niinkuin olisimme halunneet. Suomen Kaunein Koti on siellä missä asukkaat viihtyvät ystäviensä ja lähimpien ihmisten kanssa. Minun mielestäni meidän kodissamme parasta on ulko-ovi. Se on välillä sepposen selällään auki vieraiden tulla. Mutta välillä ovi on tiukasti kiinni perheen kotoillessa keskenään ja nauttiessa rauhasta. Siis elämme täyttä elämää tässä kodissa hyvinä ja huonoina päivinä, keskeneräisinäkin.
  Mukavaa alkanutta vuotta Sinulle ja perheellesi.
  Terveisin, Uotilan Punaisen koulun asukkaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Minna kun tulit kommentoimaan. Teidän kodissa oli ihana tunnelma ja tosiaan ne hirsiseinät ja miten ne oli yhdistetty muuhun materiaaliin ♥

   Poista
  2. Mulle tämä teidän koulukotinne (hih) edusti kyllä suurta unelmaani! Niin kaunis. Hyvä etten itkenyt tuota eteisen lattiaa, se on täydellinen. Kun asuu uutta, itse rakennettua omakotitaloa, osaa kyllä arvostaa suoria nurkkia, lämpöisiä lattioita ja vedottomia ikkunoita, mutta Se Fiilis uudesta puuttuu aina. Minä olisin äänestänyt tätä teidän kotianne jos se olisi ollut mahdollista. Vastaa lähes kaikkine yksityiskohtineen minun toteutumatonta unelmaani. Kiitos kun esittelitte sen meille!

   Poista
 7. Kiitos Anonyymi kehuistasi. Puhdistettuani hirret käsittelin ne itse tekemälläni temperamaalilla: vettä, kananmunaa, vernissaa ja titaanivalkoista pigmenttiä. Maalin alta kuultaa oppilaiden kirjoitusharjoituksia ja teksti: kyllä tästä koulu tuli! Uusimme pinkopahvin salin kattoon ja paperoimme listat perinteisesti. Kuistin lattia pelastettiin kodinhoitohuoneen katosta. Niissä on ihmeellinen alkuperäinen oljymaalikerros ja jätimme ne sellaisiksi. Ne raot salin seinässä mitä tuomarit ihmettelivät, ovat harvinaisen riviuunin rakoja. Juuri sieltä kodinhoitohuoneesta löytyy vanha puuliesi jota lämmittämällä lämpö tulee ulos raoista salin puolelle. Mikä lämmitysmuoto! Lämmitämme uunia talvella joka toinen päivä. Kissat Väinö ja Kerttu viihtyvät uunin lähellä.
  Mielestäni vanhan kunnostamisessa tarvitaan malttia ja kurinalaisuutta. On kurjaa kun väärillä rakennusmateriaaleilla ja työmenetelmillä suorastaan pilataan arvokasta rakennuskantaa. Jos itse ei hallitse kaikkea, kannattaa pyytää ammattilainen apuun. Ylikorjaaminen on myös kurjaa. Ihanaa kun uskalletaan jättää vanhat alkuperäiset pinnat näkyville ja kunnioitetaan aidosti vanhaa sekä patinoitunutta pintaa. Hyvä. Se tekee iloiseksi. Jatketaan vanhan kunnostamista uudella rohkeudella ja hoidetaan uusia taloja huolella, jotta jää jälkipolvillekin ihasteltavaa. Suomen Kaunein Koti on nyt valittu. Onnea voittajalle. Hyvää kevättä tämän kivan blogin lukijoille ja Johannalle itselleen.
  t. Uotilan Punaisesta koulusta

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...