sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Blogiperiaatteeni

Sain haasteen Nuapurissa blogia kirjoittelevalta Marjukalta. Haasteen on alunperin laittanut aluille Johanna Koo Löytö -blogista ja tarkoituksena on avata vähän kunkin bloggaajan periaatteita ja taustoja blogin kirjoittamiseen.


Kuka?
Olen 37-vuotias ja kahden neidin äiti. Perheeseen kuuluu myös mieheni (prosessinhoitaja) ja koira. Työskentelen päiväkodissa lastentarhanopettajana, viimeiset vuodet olen ollut esikouluryhmässä. 

Luonteeltani olen aika tempperamenttinen ja Marjukan tavoin silloin kun jotain tehdään, tehdään se täysillä ja etenkin NYT HETI! Harrastan oman kodin sisustamisen lisäksi käsitöitä ja käyn silloin tällöin ratsastamassa.


Missä?
Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa, pienellä sivukylällä, maalla. Olen itse kotoisin Kokkolasta ja muutin tänne n. 11 vuotta sitten. Ensimmäisen talomme ostimme mieheni vanhemmilta ja remontoimme sen. Nykyisessä kodissamme olemme asuneet reilun vuoden. Koti on Kannustalon Aurora 144. Nautin omasta rauhasta ja siitä, että heti kun ovesta ulos astuu, ei olla naapurin ikkunan alla. Meidän tontti on puoli hehtaaria, josta osa on jätetty metsäksi. Miksi?
Blogi-innostukseni lähti aikoinaan vuosia sitten käsityöblogistani. Vuotta en enää muista sillä olen poistanut blogin. Minulla on kuitenkin uusi (vuodesta 2008) kädentaitoblogi Made by Johanna, johon talletan käsityöharrastukseni tuotoksia. Aloittaessamme suunnittelemaan ja rakentamaan nykyistä kotiamme laitoin pystyyn raksablogin nimeltä Auroran rakentajat. Koti Aurorassa -blogi on jatkoa raksablogilleni, jossa voi seurata elämää ja lähinnä sisustusta uudessa kodissa. 

Raksablogia aloin kirjoittamaan lähinnä siksi, että ystävät ja muualla asuvat sukulaiset pystyisivät seurata missä mennään.


Miten?
Pääpaino blogissani on kuvilla, vaikka en mikään hyvä kuvaaja olekaan. Kuvat muokkaan ilmaisella PhotoScape ohjelmalla. Tekstin pyrin pitämään lyhyenä, koska itsekin mielummin luen blogeja joissa on lyhyt ja napakka teksti ja hyvät kuvat. Kuvaan Nikonin D60 järkkärillä. Omia kuviani en miellään blogissa esittele, koska ne ovat yleensä mielestäni huonoja :) . Käyn mielelläni kommentoimassa muiden blogeissa, koska itsekin rakastan saada kivoja kommentteja. 

Blogia voi seurata myös:


 Milloin?
Pyrin päivittämään blogia usein, mutta aina se ei kiireiden takia onnistu. Pimeä vuodenaika asettaa haasteita kuvaamiselle, joten yleensä otankin kuvat viikonloppuisin kun olen valoisaan aikaan kotona.

Kenen kanssa?
Aikaisemmassa raksablogissani "mainostin" yhteistyökumppaneita, jotka olivat mukana talon rakentamisessa. Sain myös jonkin verran yhteydenottoja eri yhteistyökumppaneilta.

Tässä blogissa minulla on ollut pari yhteistyökuviota, jotka olen hankkinut itse, koska ihastuin ja tykästyin heidän tuotteisiin. Teen mielelläni yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, joiden tuotteista itse pidän. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä blogista mitään mainosblogia eikä tienata sillä rahaa. Tämä on minulle harrastus.

En haasta nyt ketään, mutta toivon, että jos et ole tätä haastetta saanut, otat sen tästä mukaasi. Kuvat löytyi koneelta, mutta suhteellisen tuoreita kuvia ovat kaikki.


 

13 kommenttia:

 1. Mukava kun vastasit haasteeseen. :) Hyvät on periaatteet ja oli mielenkiintoista kuulla myös se, että sinulla on ollut myös muita blogeja!

  VastaaPoista
 2. Mukava juttu elämästäsi. Mulla hyvin samanlaiset blogiperiaatteet :)
  Mukavaa sunnuntaita

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanna. Mukavaa sunnuntaita sinullekin.

   Poista
 3. Kiva koonti! :) Kävinkin aikoinaan vilkuilemassa Auroran rakentajat blogia, hienoa että päätit jatkaa kotijuttuja täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina: kiva kuulla, että olet lukenut vanhaa blogianikin :)

   Poista
 4. Tämä on minusta ollut kiva haaste - itsekin sen tein omassa blogissani - mutta hieman se vaati pohdintaa;)
  Oikein hyvää loppiaista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan vaatii vähän miettimistä. Minullakin tämä oli jonkin aikaa puolivalmiina luonnoksissa ennen kuin sain julkaistua :)

   Poista
 5. Olipa mukavaa luettavaa! Pitäisi varmaan itsekin tehdä tämä :)

  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
 6. Tässä lisähaastetta sinulle, siltä varalta että et ole vielä törmännyt sisustuskeijukaiseen :)

  http://tarja-snowland.blogspot.fi/2014/01/hk-living-new-catalogue-2014.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja haasteesta, tämä on vielä tekemättä :)

   Poista
 7. Hyvä harrastus ;) Uutta vuotta kohti...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...