sunnuntai 10. marraskuuta 2013

DIY Himmeli ja verhopulma

Pikkupirtin Lotta blogissa oli niin hyvä himmelin ohje, että oli ihan pakko kokeilla tehdä itsekin. Käyttämäni pillit olivat aika paksuja, ohuemmat asettuisivat varmasti kauniimmin, mutta kyllä tätäkin ihan mielellään kattelee.


Kuvista huomaatte, että meiltä puuttuu vielä olohuoneesta verhot. Tähän asti se ei ole haitannut, sillä meillä on melkein katosta lattiaan asti ikkunat ja näkymä uloskin on ihan kaunis. Meillä on huone korkeus 280cm eli se on normaalia huonekorkeutta korkeampi. Mielellään ottaisin verhovinkkejä vastaan. Itselle ei ole tullut vielä mitään ahaa-elämystä tyyliin "tuollaiset verhot pitää saada". En olekaan pitänyt sen suhteen mitään kiirettä, vaan olen ajatellut, että ostan ne sitten kun todella tiedän millaiset haluan. Jos teillä lukijta on antaa ideoita, olisin kiitollinen. 


Tässä näkyy olohuonetta, niin on helpompi miettiä mihin ne verhot tulee. Puulaatikko jäi keskelle lattiaa kun isännällä oli kuvien otto hetkellä takan lämmitys käynnissä. 


16 kommenttia:

 1. Meillä on vähän sama ongelma. Oon aatellut, että laittaisin sivuilta vaan lyhyet verhotangot ja niihin pitkät sivuverhot. Sellaiset koko seinän verhotangot tuntuu, ainakin nyt, liian raskailta. Eikä meillä oo tarvetta vetää verhoja näiden ikkunoiden eteen, kun takapihalla ei asu nyt eikä tulevaisuudessa ketään :) Mä eksyn aina Marimekon sivuille ihastelemaan kankaita.. Kallis harrastus, onneksi vielä niitä ei oo tullut tilattua :)

  VastaaPoista
 2. mie tahtoisin kanssa tuollasta himmeli jutskaa kokeilla. tarttee alkaa metsästämään itelleen vähä rauhallisemman sävysiä pillejä:D noista neon värisistä muovisista ei tulis ihan niin jouluinen kuin haaveissa oli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin himmeliä vääntämään, ei ollut vaikeaa.

   Poista
 3. Meidän koti sai uudet ikkunat koko taloon viime kesänä.. Hyvin olen varovaisesti verhoja lisännyt - Pidän ikkunoista kun niissä ei ole verhoja / samalla nautin valtavasti marimekon kankaista - siinäpä pulma... Tosin ihailen myös monia koteja missä ihania valkoisia verhoja -. tai pellavaisia ja sitten kuitenkin aina päädyn marimekkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös marimekon kankaista, mutta ehkä enemmän tyynyissä ja muutenkin pieninä annoksina :)

   Poista
 4. Mielettömän hienot himmelit! Pitää varmaan kokeilla itsekin :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana himmeli, juuri tänään aattelin kun törmäsin keittiökaapissa isoon läjään muovipillejä että pitäskö alkaa väkertää himmeliä :). Ikkunoissa ei mielestäni tarvitse olla verhoja jos on kauniit ikkunat kuten teillä ja kauniit näköalat. Jos verhoja aattelisi niin sellainen pätkätanko voisi olla kiva juttu taikka kauniit esim. valkoista pellavaa tai puuvillaa olevat ikkunoiden levyiset laskosverhot. Mutta niin kaunista noinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Alan kallistua pätkätankoon ja joihinkin kevyisiin verhoihin sivuille, jotka eivät peitä näköalaa mutta toisivat vähän kodikkuutta lisää.

   Poista
 6. Tosi hyvältä näyttää kyllä ilman verhojakin. Muutenkin tosi avaraa ja kaunista. Meiltä löytyy paneeliverhoa & laskoskaihdinta, joista niistäkin voisin luopua. Kesällä ei vaan saa huoneita pimeiksi pelkillä sälekaihtimilla. Ihana toi himmeli! Tahtoo kans.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kun vinkkasit blogistasi! Kiva blogi sinulla ja tosi ihana tuo himmeli. Mahtaisikohan omakin kärsivällisyys riittää sen tekemiseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Tuo himmeli tuli aika nopsaan että varmasti onnistuu.

   Poista
 8. Ihana himmeli! Täytyy kokeilla itsekin tehdä :)

  VastaaPoista
 9. Huomasin että teillä on nuo Artekin kranaatit ikkunavaloina, Meillä on kans sama valaisin, tosin vain yksi (on vähemmän myös ikkunoitakin).
  Näyttää hienolta!
  Mie laittaisin verhotangot ihan kattoon kiinni ja ainoastaan sivuille verhot. Kattoon asennettuna tulee sellanen korkeampi vaikutelma huoneesta.

  VastaaPoista
 10. Oi, sulla on tällainen! Lauantaina kaveri oli laittanut facebookiin kuvan omasta, mustista pilleistä tehdystä himmelistä ja oon nyt miettinyt kuumeisesti mistä löytäisin mustia ohuita pillejä :D Niitä ois tosiaankin helpompi työstää kuin olkea ja onhan mustassa himmelissä asennetta :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...